• DOLAR 32.527
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2429.704
  • ...
Van`a `Doğubeyazıt Köyü` Kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Depremden hemen sonra köye gelip köy halkının ihtiyaçlarını karşılayan iş adamları, depremi yaşayan bölge halkının daha da yardımlara muhtaç olduğunu söyledi. Van`da meydana gelen 7,2 ve 5,6 şiddetindeki depremlerle Van merkez ve Erciş kadar köyler de zarar gördü. Bu köylere genellikle İstanbul`daki belediyeler sahip çıktı. Ancak Van`dan 50 kilometre uzaklıktaki Bağdaşan köyüne İstanbul`da yaşayan Doğubayazıtlı iş adamları sahip çıktı.

30 kişilik bir iş adamı grubuyla Van için elinden geleni yapmak için çalıştıklarını söyleyen Doğubayazıtlı İşadamı Maksut Konyar, "İlk olarak dar kapsamda nakdi yardımlar oluşturduk. Yardımlarımızı Bağdaşan köyü ve diğer köylere ulaştırdık. Önümüzün kış olması nedeniyle barınma probleminin olacağını düşünerek Bağdaşan köyü için 55 konteynırlık bir bütçe oluşturduk. Doğubayazıt Evleri olarak aldığımız bu evlerin 40 tanesi yapımı tamamlandı. Önümüzdeki günler içerisinde geri kalanlarını tamamlayıp ihtiyaç sahiplerine teslim edeceğiz." dedi. Konteynırların 22 metrekarelik olduğunu içerisinde, 2 oda, banyo, mutfak ve tuvalet bulunduğunu dile getiren Konyar, "Köy halkına günde iki kere sıcak yemek servisi yapıyoruz" dedi

Acının ve Gözyaşının Rengi Olmaz
Acının ve gözyaşının rengi olmadığını dile getiren İş adamı Zeki Semetay Bağdaşan, köyü ve diğer köyler için ellerinden gelen yardımları yapacaklarını söyledi. İş adamlarından, Ahmet Dumlu ise konteynırlarla oluşturdukları köye Doğubayazıt Köyü adını verdiklerini belirtti. Bağdaşan Köyü Muhtarı Mahmut Çelik de Doğubayazıtlı işadamlarının köyüne verdiği destekten Dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "köylerinde eksiklerinin bitme aşamasına geldiğini söyledi.

Murat Dalgın-İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30168.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30169.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir