• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Ülkemizin doğu bölgelerinde beklenen yağışların; ilk saatlerde Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Giresun, Trabzon, Rize, Şanlıurfa, Siirt, Batman ve Mardin çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkenin doğu kesimlerinde önemli bir değişiklik beklenmiyor, batı kesimlerinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Doğuda kuzey ve batı, batıda güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; ilk saatlerde Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu. Sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık. Sabah saatlerinde Kuzey Ege`nin iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceğ. Sabah saatlerinde Göller Yöresinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık . Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile Elazığ çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde bölgenin doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur, Diyarbakır çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA

Ankara: Az bulutlu. Sabah ve gece buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli (-4/7)
İstanbul: Az bulutlu (4/13)
Bursa: Az bulutlu (0/14)
İzmir: Az bulutlu ve açık (4/14)
Konya: Az bulutlu. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli (-3/5)
Adana: Az bulutlu ve açık (5/15)
Mersin: Az bulutlu ve açık (6/15)
Diyarbakır: Çok bulutlu, ilk saatlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışlı, (1/4)
Batman: ilk saatlerde kuvvetli karla karışık yağmurlu (-2/5)
Şanlıurfa: karla karışık yağmurlu (3/12)
Gaziantep: Parçalı çok bulutlu (0/7)
Mardin: karla karışık yağmurlu (2/5)
Van: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçmesi bekleniyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-3/2)

Bingöl: kar yağışlı (-4/3)

Ayhan Kaya-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir