• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Cizre JİTEM davasında beraat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1993-1995 yılları arasında meydana gelen 20 faili meçhul cinayetle ilgili olarak haklarında dava açılan, aralarında emekli Albay Cemal Temizöz ile Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ'ın da bulunduğu 8 tutuksuz sanığın yargılanmalarıne Eskişehir'de devam edildi. Mahkeme sanıkların beraatine karar verdi.

Geçen 18 Haziran'daki duruşmada, Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi savcısı Hakan Ali Erkan mütalaasında 'olaylarla ilgili kesin, inandırıcı ve vicdani kanaate uygun delil bulunmadığını' belirterek 8 sanığın ayrı ayrı beraatlarına karar verilmesini istemişti.

Duruşma nedeniyle Eskişehir Adalet Sarayı çevresinde polisler geniş güvenlik önlemi aldı. Duruşmaya tamamı tutuksuz olan sanıklardan emekli Albay Cemal Temizöz, Cizre eski Belediye Başkanı Kamil Atağ ile Burhanettin Kıyak, Fırat Altın, Hıdır Altuğ ve Adem Yakin ile avukatlar katıldı. Sanıklardan Kukel Atağ ve Temel Atağ ise duruşmaya katılmadı.

Faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin yakınlarından bazıları bugünkü duruşmada Kürtçe tercüman aracılığıyla konuşarak sanıkların cezalandırılmasını istemişti.

Kaynak: DHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir