• DOLAR 32.579
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2424.01
  • ...
Paralelcilerin ağzıyla konuşmanın nedeni bu mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paralel Devlet Yapılanması`nın iş dünyasını ve gazetecileri dinlediği ortaya çıktı. "Terör örgütü üyeliği, organize suç örgütü üyeliği" gibi suçlamalarla ve uydurma isimlerle dinlenen ünlüler arasında iş dünyasının önde gelen isimleri yer alıyor. Ayrıca ünlü gazeteciler ve bürokratların da uydurma suçlamalarla defalarca mahkeme kararı aldırılarak dinlendiği tespit edildi.

Yasa dışı "telekulak skandalı", Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa tarafından yürütülen soruşturma sırasında ortaya çıktı.

Üçer aylık periyotlarla tekrarlanan ve 2 yıl süren dinleme skandalının, 2008 yılı başından 2009 yılı sonuna kadar devam ettiği, bazı ünlüler için 6 kez mahkeme kararı çıkartılarak yasa dışı dinlemelerin sürdürüldüğü belirlendi.

Dinleme kararı alma yetkisi bulunan mahkemelerin işlemlerinde yapılan incelemelerde, terör ve organize suç örgütü üyeliği gerekçesi ile sahte isimlerle dinleme kararları alındığı belirlenince telefon numaraları ve IMEI numaralarının kimlere ait olduğu TİB kayıtlarından karşılaştırıldı.

Üçer aylık kararlarla yapılan dinlemelerin, Paralel Devlet Yapılanması'nın emniyetteki kilit isimleri arasında yer alan dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in talebi üzerine gerçekleştiği belirlendi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir