• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
HÜDA PAR`dan kurum ve STK`lara ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) GİK üyesi Mahmut Kılınç, Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, Artuklu İlçe Başkanı İsmail Çevik ve Artuklu İlçe Başkan Yardımcısı A. Kadir Gümüş, Mardin`de bulunan kurum, sendika ve sivil toplum kuruluşları ziyaret ederek partileri tarafından hazırlanan Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu hakkında bilgilendirmede bulundular.

Ziyaretler hakkında bilgi veren HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç, partileri tarafından hazırlanan Milli Eğitim Müfredatı İnceleme Raporu hakkında Mardin İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu ve Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Tarık Yılmaz`ı bilgilendirdiklerini anımsattı.

Ziyaret ettikleri tüm kurumların HÜDA PAR'ın müfredat konusundaki tespitlerinin yerinde bularak Milli Eğitim Bakanlığınca mutlaka dikkate alınması gerektiğini kendilerine bildirildiğini kaydeden Kılınç, İslam inanç ve ahlakıyla toplumuna faydalı bir gençliğin yetişmesi için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Eğitime önem verdikleri için uygulanan müfredat üzerinde incelemeler yaparak rapor hazırladıklarını belirten Kılınç, “Türkiye`deki eğitim müfredatı henüz 50`li yılların şeflik döneminin vesayeti altında bir eğitim sisteminin olduğunu görebiliriz. Hiçbir değişiklik olmamış, hatta 12 Eylül ve 28 Şubat sürecinin tüm olumsuzluklarının eğitim sistemine olan yansımaları devam ediyor. Eğitim müfredatına tamamen ideoloji hâkimdir. Hâlbuki bir ülkenin eğitim sisteminde ideoloji olmamalıdır. İdeoloji o minicik zihinlere yerleştirilmemelidir. Ama bunun ısrarla dayatıldığına şahit olduk. Ayrıca bunun dışında eğitim sisteminde etnik kimlik de ön plana çıkarılmamalıdır. Eğitim müfredatının baştan sona kadar düzeltilmesi gerektiğine inandığımız için bu çalışmayı yaptık.” dedi.

Kılınç, bilgilendirme ziyaretlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir