• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
İngiliz muhalefetinden Sisi tepkisi: İnsan haklarına hakaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sisi'nin ziyareti İngiltere'nin başkenti Londra'da protesto edildi.

İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Sisi`nin İngiltere ziyaretini eleştirdi. Corbyn, Başbakan David Cameron`ın Sisi'yi İngiltere`ye davet etmesini, 'insan haklarına hakaret' olarak niteledi ve Sisi'nin ülkenin ulusal güvenliği için tehlikeli olduğunu söyledi:

“Demokratik yollarla seçilmiş bir cumhurbaşkanını uzaklaştıran, binlerce kişinin tutuklanması ve öldürülmesinden sorumlu bir darbe liderini ağırlamak ve ona askeri destek sağlamak, barışı ve adaleti yayma iddiasında olan Cameron hükümetini alay edilecek konuma düşürüyor.”

Londra`da protestolar

İngiliz aktivistler de İngiltere Başbakanlık binasının önünde Sisi ziyaretini protesto etti.

Eylemciler Cameron hükümetini ‘insan hakları ihlalleri işleyen ve sivil özgürlükleri bastıran` bir cumhurbaşkanını kabul etmesi nedeniyle kınadı.

Cameron`a Mısır`la herhangi bir silah satışı anlaşmasını imzalamaması konusunda çağrıda bulunan aktivistler, Mısır`ın bu silahları siyasi muhaliflerine karşı kullanmasında endişelerini dile getirdi.

İnsan Hakları Gözlemevi`nden (HRW) David Mifam, Sisi`nin Rabia Meydanı olaylarından ve muhaliflerine karşı işlediği diğer suçlardan dolayı uluslararası bir soruşturmaya tabi tutulması gerektiğini söyledi.

Kaynak:Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir