• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
Bakan asgari ücrete zam için tarih verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti'nin yedi milletvekilliğinden dördünü kazandığı seçim bölgesi Denizli'deki ilçelerde gerçekleştirdiği teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor.

İlçeleri gezen Zeybekci'nin son ziyareti Acıpayam İlçesi oldu. Acıpayam Belediyesi Toplantı Salonu'nda partililerle bir araya gelen Bakan Zeybekci, daha sonra basın mensuplarının asgari ücretle ilgili sorularını yanıtladı.

"BU BİZİM İÇİN BİR TAAHHÜT"

Asgari ücretin 1300 lira olmasıyla ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun net bir açıklama yaptığını belirten Bakan Zeybekci, "Başbakanımız gayet net bir şekilde asgari ücretin 1300 lira olacağı şeklinde biz söz söyledi. Bu bizim için bir taahhüt. Taahhüt haline dönüşmüş olan, bu konuda AK Parti olarak hükümet olarak da elimizden gelin yapılacaktır. Ve ilk fırsatta bununla ilgili zaten gereği olan adımlar da atılacak. Ben hiçbir sorun görmüyorum. Yani asgari ücretin 1300 lira olması ilgili bir sorun görmüyorum. Hükümet olarak bu yönde asgari ücret tespit komisyonuna tabii ki bu konu götürülecektir. Önerimiz o yönde olacaktır. Elimizden gelen her türlü gayret gösterilecektir. Aksi bir durum ben öngörmüyorum. Genel Başkanımız ve Başbakanımız son sözü söylemiştir. Ondan sonra söz söylemek bize yakışmaz bize düşen gerekeni yapmaktır. İnşallah gereği yapılacaktır. Başbakanımız net konuştu. Ocak ayından itibaren teknik olarak bir anayasal ve hukuki bir sıkıntısı yoksa ocak ayı diye tahmin ediyoruz. 1 Ocak diye tahmin ediyoruz" dedi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir