• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
Baba mesleği "aş oldu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkezde hediyelik eşya üzerinde isim yazma mesleğiyle uğraşan babalarının 30 yıllık mesleğini devralan gençler, kimseye muhtaç olmadan aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

Okuması gereken gençler, imkânsızlıktan dolayı okul okuyamayarak iş hayatına girmek zorunda kaldılar. Sadece ortaokula kadar okuyabilen gençler, 30 yıllık baba mesleği olan hediyelik eşya üzerine isim yazma mesleğini yaparak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. 

19 yaşındaki Eyüp Boral ortaokul sonrası baba mesleğini yaparak 7 kişilik aile bütçesine katkı sağladığını belirtti. Boral, “Babam 30 sene bu işi yaptı. Bu işi babamdan öğrendim. Okul okumayınca baba mesleğine başladım. Günlük 40-50 TL kazanarak aile bütçeme katkıda bulunuyorum. Yaklaşık 3 senedir bu işi yapıyorum.” dedi.

Hediyelik eşyalar üzerine isim yazım işini yapan ve babasından gelen meslek olduğunu belirten Faruk Açıkalın (21) ise şunları söyledi: “Babamdan öğrendiğim bu mesleği yaklaşık 5 yıldır başlamışım. Hediyelik eşyaların üzerine isim veya istenilen yazıyı yazabiliyoruz. Aynı işi yaptığımız arkadaşımın babasıyla babam 30 yıl önce bu işi beraber başladılar. Artık babalarımız çalışacak durumda olmadıklarından biz bu işe başladık. Yıllardır yaptığımız bu iş batıdan gelen bazı kişilerce de Batman’da yapılıyor. Bu yüzden eskisi gibi işimiz olmuyor. Her hâlükârda işsiz durmaktan iyidir. 9 nüfuslu aile bütçeme katkıda bulunuyorum.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik - İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir