• DOLAR 32.571
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2433.427
  • ...
SON DAKİKA
Ağrı'daki Diyaliz Merkezi hastaların umudu oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'3-9 Kasım Organ Bağış Haftası' nedeni ile Ağrı Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi kapılarını İLKHA'ya açtı.

Ağrı Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Diyaliz Merkezi, diyalize bağlı yaşayan hastaların umudu olmuş durumda.

Organ yetmezliği olan hastaların hayata bağlanmasında yardımcı olan ve haftanın 6 günü 2 seans halinde faaliyet gösteren Diyaliz Merkezi   hakkında bilgi veren, Ağrı Devlet Hastanesi Müdürü Harun Zülküf Arslan, "  '3-9 Kasım Organ Bağış Haftası' kapsamında Bakanlığımız tarafından çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. Biz ise bu merkezimizde 15 yatak ve 15 makine kapasitesi ile  7 hemşire, 1 nefroloğomuz ve 3 temizlik personelimizle  hizmet vermekteyiz. Hastalarımızı evden alıp buraya getirmekteyiz. Merkezimiz tamamen hijyeniktir. Ayrıca, vakit geçirmeleri için internet bağlantısı olan leptop bilgisayarlarımızı hastalarımıza temin ettik. Hizmetlerimiz devam edecek. Burada tedavi gören gencecik insanlarımız var. Vatandaşlarımız organ bağışı noktasında hassas olmaları ve organa ihtiyacı olan insanlarımıza yardımcı olmalarını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

19 yıldır diyaliz bölümünde çalışan Menzile Doğan adlı hemşire, diyalizde çalışmanın kendisini memnun ettiğini belirtti.

Hemşire Doğan, "Diyalizdeki hastalarla bir aile gibi olmuş durumdayız. Çünkü bunlar kronik hastalar. Haftanın 3 günü sabah ve akşam olmak üzere 2 seans yapıyoruz hastalarımıza. İyi bir çaba harcadığımıza inanıyorum. Herkesin buradan memnun ayrıldığını düşünüyorum. 10 negatif makine, 2 adet HCVR makinesi, 2 hepatit b makinesi, 1 adet de yoğun bakımda makinemiz ile hizmet veriyoruz." dedi.

Diyaliz hastası 24 yaşındaki Oğuz Aslan, merkezden memnun olduklarını, personelin kendilerine gerektiği gibi iyi davrandığını belirterek, hastaların bütün ihtiyaçlarının merkezden sağlandığını ifade etti. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir