• DOLAR 32.59
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2418.51
  • ...
Düşen uçakta bomba şüphesi artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rus havayolu şirketi Kogalımavia'ya ait Airbus-320 tipi yolcu uçağının geçen cumartesi günü Mısır'da düşmesinin bombadan kaynaklandığına dair şüpheler artıyor. Zira İngiltere ve ABD'den gelen açıklamalar da bu yönde...

İngiltere Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Soruşturma halen devam ederken, Rus uçağının kesin olarak neden düştüğünü söyleyemeyiz. Ancak bilgiler ortaya çıktıkça, uçağın bir bombayla düşürülmüş olabileceğine dair endişelerimiz var" denildi.

Bu çerçevede önlem olarak Mısır'ın Şarm El Şeyh şehrinden İngiltere'ye gelen uçakların askıya alındığını bildiren Başbakanlık, İngiliz havacılık uzmanlarının Şarm El Şeyh'e gittiğini ve güvenlik konusuyla ilgili gerekli düzenlemeleri yapacaklarını kaydetti.

ABD istihbaratı da 'bomba olabilir' diyor

CNN'in ABD istihbarat kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre de, bir istihbarat yetkilisi "Bagaj ya da uçağın başka bir kısmına yerleştirilmiş bombanın patladığına yönelik güçlü kanaat var" ifadesini kullandı.

Diğer bir istihbarat yetkilisi ise uçağa IŞİD'in bomba yerleştirdiğine ilişkin kanıya örgütün iç iletişiminin takibi neticesinde ulaşıldığını belirtti.

IŞİD 'Biz düşürdük' diyor

IŞİD ise bir kez daha uçağı kendisinin düşürdüğünü açıkladı. Dün internet üzerinden yayınlanan bir ses kaydında konuşan IŞİD mensubu, uçağı nasıl düşürdüklerini açıklamak zorunda olmadıklarını ancak uygun gördükleri bir zaman ve şekilde bunu açıklayabileceklerini söyledi.

Şarm El-Şeyh - St. Petersburg seferini gerçekleştiren Airbus-A 321 tipi uçak geçen cumartesi günü, havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.

Kaynak: Reuters, AA, Al Jazeera


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir