• DOLAR 32.523
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2420.508
  • ...
SON DAKİKA
Van`da Mobil Hayat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da ardı ardına meydana gelen depremlerle durma noktasına gelen hayat, resmi ve özel kurumların mobil araçlarda ve konteynırlarda verdiği hizmetle normale dönmeye çalışıyor.

 

Van merkezde binaların ağır hasarlı olmasından dolayı pek çok kurum vatandaşın işlerini aksatmamak için mobil çözümlere başvurdu. Zor ve sıkıntılı bir süreçten sonra yavaş yavaş normalleşen hayat, vatandaşları mobil çözümler üretmeye sevk etti.

 

Van 3. Noter çalışanlarından İlyas İlgi çalıştıkları zor şartları anlatırken yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. İlgi, "Gördüğünüz gibi vatandaş burada hizmet almaya çalışıyor. Biz de bu daracık yerde hizmet vermeye gayret gösteriyoruz. Vatandaş kimi zaman hizmet almak için sıkıntılı da olsa dar yerde sırada bekliyor. Kimi zaman da soğukta beklemek zorunda kalıyor." dedi.

 

Öte yandan Şehirde pek çok bankanın da mobil şubeler kurarak vatandaşa hizmet vermeye çalıştığı gözlendi.

 

Vatandaş da Mobil Çözüm Üretti
Zor şartlara rağmen şehri terk etmeyerek geçimini idame ettirmeye çalışan vatandaşlar ise son çözüm olarak güvenli gördükleri yerlere kurdukları çadır, konteynır veya araçlarının içerisinde kendi çözümlerini üretiyorlar. Şehrin farklı noktalarında mobil çay ocağı, mobil köfteci veya mobil kartuş ve toner dolumu yapan iş yerleri Van`da günlük hayatın bir parçası haline geldi.
 
Murat Dalgın - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir