• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
`Koza İpek soruşturmasının bilirkişi raporu itibarsızlaştırmak isteniyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Koza İpek Holding'e ilişkin soruşturma dosyası kapsamında bilirkişi olarak görevlendirilen Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "bazı medya kuruluşlarınca maksatlı olarak hakkında çıkarılan haksız ve ağır iftiralar nedeniyle açıklama yapma lüzumu doğduğunu" bildirdi.

"Kendisine atfedilen dolandırıcılık iddiasının gerçek dışı, haksız bir iftiradan öteye gitmediğini" anlatan Çomaklı, şöyle devam etti:

"Ağır ceza mahkemesinde görülen bir davada tanık olarak ifade vermiş olmama rağmen, maksatlı şekilde alçakça bir iftira ile sanki dolandırıcılıktan hüküm giymiş ve tutuklanmışım gibi gösterilerek adli sicil kaydımın bozuk olduğu izlenimi verilmektedir. Öncelikle belirtmem gerekir ki hayatımın hiçbir döneminde, hiçbir şekilde, hiçbir suçlama nedeni ile hüküm giymedim ve tutuklanmadım. İleri sürülen dosyalarda tanık olduğumdan bahsedilmemiş, tamamen gerçek dışı iftiralarla saldırıda bulunulmuş ve bilirkişilik yapamayacağım ileri sürülmüştür. Kaldı ki şahsımla hiçbir ilgisi olmamakla beraber, iddialara neden olan bu dosyanın da Yargıtay sürecinde bozulduğu ve zaman aşımından ortadan kaldırıldığı görülmektedir."

Bilirkişilik yapması konusunda hukuki bir engel bulunmadığını ifade eden Çomaklı, "Tamamen bağımsız ve talimatsız, hukuka uygun olarak hazırlamış olduğumuz bilirkişi raporu şahsım üzerinden algı operasyonu ile karalanmak ve itibarsızlaştırmak istenmektedir. Şahsıma ait adli sicil kaydında herhangi bir hüküm giymişliğim veya ceza almışlığım olmadığı gibi aynı zamanda 'adli sicil arşiv kaydım' dahi bulunmamaktadır" dedi.

Prof. Dr. Çomaklı, hakkındaki iftiralarla ilgili suç duyurusunda bulunacağını ve tazminat davaları açacağını sözlerine ekledi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir