• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
`Devlet zina ve kumarın önünü almalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet ve Vakıf Yönetim Sendikası (Diyanet-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, devletin işlenmesine fırsat sunduğu zina ve kumar gibi kötü alışkanlıklarla ilgili değerlendirme yaptı.

Halkın dindarlık ölçülerine göre hareket edilmesi gerektiğini aktaran Evsen, devletin, zina ve kumarın önünü alması gerektiğini söyledi.

2004 yılında yapılan düzenlemeyle suç olmaktan çıkarılan zinanın aile kurumunu tehdit ettiğini belirten Evsen, “2004 yılındaki düzenlemeyle birlikte zinanın suç olmaktan çıkarılması toplumsal yozlaşmayı ciddi manada artırmıştır. Ne yazık ki, bu nedenle birçok kadın cinayetleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Bunlar da toplum için ciddi manada sıkıntılar oluşturuyor. Devlet, 2004 yılında yaptığı bu yanlıştan geri dönerek zinanın yasallıktan çıkarılması noktasında çalışma yapmalıdır. Bu, sadece bizim isteğimiz değil, halkın genel isteğidir. Bunun değiştirilmemesi durumunda da aile bütünlüğünün oluşturulması noktasında sıkıntılar yaşanacaktır ve kadın cinayetleri olarak bildiğimiz aile ve namus cinayetlerinin yoğunluklu olarak işlenmesine yol açacaktır.” dedi.

Son bir ay içerisinde 45`e yakın kadının aile ve namus cinayeti nedeniyle öldürüldüğü bilgisini veren Evsen, sözlerine şöyle devam etti: “Bildiğim kadarıyla son bir aylık süre içerisinde 45`e yakın kadın bu nedenden dolayı öldürülmüştür. Bu da toplumu farklı bir şekilde terörize etmektedir. Devlet bunun için bir an önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı şemsiyesinde çalışmalar yapmalı ve zinanın suç olmaktan çıkarılması noktasında bir düzenleneme yapmalıdır.”

Kur`an-ı Kerim`de ayetlerle yasaklanan kumarın devlet tarafından teşvik edilmesinin büyük bir vebal olduğunu dile getiren Evsen, “Bilindiği gibi kumar ayet ile yasaklanmıştır. Kumara yaklaşmamamız noktasında da uyarılmış bulunuyoruz. Bizler Müslüman insanlarız. Bu noktada kendimizi korumamız gerekiyor. Ama bu işi devletin halkın önüne sunması insanlar için çok daha cazip görülüyor. Bu da sıkıntılar yaşatıyor. Sonuçta alnınızın teri olmayan bir haktan faydalanmaya çalışıyorsunuz ve devlet sizi buna teşvik ediyor. Bir noktada devlet eliyle kumar oynamanızın önü açılıyor.” dedi.

Islah edilmemiş bir toplumun geleceği olmayan bir toplum olduğunu belirten Evsen, “Normal şartlarda devlet bir yere gittiği zaman birileri kumar oynuyorsa onlarla ilgili ciddi takibatlar yapılıyor, onlara cezalar veriliyor. Devlet bunu kendi eliyle yaptığı zaman herhangi bir karşılığı yok. Devletin bu noktada yeni düzenlemeler yapması, kumarın devlet eliyle işlenmesinden vazgeçilmesi gerekiyor. Aile kurumunu dağıtan bir kötülüğün önünü açması hasebiyle devlet bu noktada yanlış yapıyor. Devletin kumar yanlışından bir an önce vazgeçmesi gerekiyor. Yoksa biz toplumu ıslah edemeyiz. Islah edilmemiş bir toplum geleceği olmayan bir toplumdur.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir