• DOLAR 32.5
  • EURO 34.6
  • ALTIN 2494.013
  • ...
Şehid Hasan Gökgöz`ün telefonunu çalan zanlının davasına devam edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP`nin sokağa çıkma çağrısıyla yaşanan 6-7 Ekim Kobani olaylarda Yasin Börü`yle beraber katledilen Hasan Gökgöz`ün telefonunu çalan zanlıların yargılandığı dava Diyarbakır 3`üncü Çocuk Mahkemesi`nde görüldü.

Duruşmaya Diyarbakır E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu`nda tutuklu sanık sanık Kadir Yüksel, dava avukatları ve Hasan Gökgöz`ün babası Mehmet Gökgöz katıldı.

Uyuşturucu suçundan 6 yıl hüküm almış ve hırsızlıktan da ayrı bir dosyası olan sanık Kadir Yüksel, suçlamaları reddetti. Müşteki Mehmet Gökgöz ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirtti.

Olay anı ve sonrasına ilişkin maktullere yönelik özellikle üzerlerinden eşyalarının alınması hususu da dahil olmak üzere ellerinde bulunan görüntülerin bilirkişiye gönderildiğini belirten dava avukatı Abdulgani Orhan, mahkemeye bilirkişi raporunun beklenmesi ile dosyadaki eksiklerin tamamlanması talebinde bulundu.

Mahkeme başkanı tarafından kabul edilen talep doğrultusunda duruşma 23 Şubat 2016 tarihine ertelendi.

İhtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtan Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyat Güneş ve Ahmet Hüseyin Dakak, 6-7 Ekim olaylarda PKK yandaşları tarafından vahşice katledilmişti.

Oğlunun cenazesini almak için morga giden baba Mehmet Gökgöz, oğlunun üzerindeki eşyaların gasp edildiğini ve sadece cebinde anahtarın bırakıldığını belirtmişti.

Öte yandan Yasin Börü ve arkadaşlarının davası 25 Kasım`da Ankara 2`inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. (M.Hüseyin Temel - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir