• DOLAR 32.514
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.094
  • ...
"Hidrosefali hastası bebek ölüme terk edildi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğduğu zaman beyin dokusunun içinde yer alan boşluklarda beyin sıvısının birikmesi sonucu hidrosefali hastalığına yakalanan 6 aylık Rıdvan Yoldaş tedavi edilmeyi bekliyor.

Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi doktorlarının ameliyat için onay verdiği Rıdvan bebek, Haccettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi fakat doktorların ‘Bu çocuğun ölme riski var` diyerek ameliyatı gerçekleştirmedikleri ileri sürüldü.

Küçük Rıdvan`ın babası İsmail Yoldaş, doktorların oğlunu tedavi etmemesine tepki göstererek, çocuğunun ölüme terk edildiğini söyledi.

Ameliyat edilmediği takdirde oğlunun ölme riskinin yüksek olduğunu belirten Yoldaş, “Oğlum doğduktan 12 saat sonra beyin ameliyatı geçirdi. 4 ay sonra bir ameliyat daha yapıldı. Çocuğumun bu hastalıktan dolayı gözlerinde katarakt perde oluştu ve iki gözü de görmüyor. Tedavi olması için Dicle Üniversitesinde 12 doktorun onayıyla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi.” dedi.

Haccettepe Üniversitesi Tıp Fakültesindeki doktorların, ‘Bu çocuğun ölme riski var` diyerek ameliyatı gerçekleştirmedikleri savunan baba Yoldaş, “Diyarbakır`dan Ankara Hacettepe Üniversitesine gittik. Hastane bize ‘Yoğun bakımda yer yok` diyerek ameliyat yapmadı ve bizi taburcu edeceklerini söylediler. Biz de yetkili tüm mercilere başvuru yaptık. Başbakanlığa yazı yazdık. Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Ama bir sonuç alamadık. Hacettepe Üniversitesinin bir kariyeri varmış, hastanede ölüm vakası olmaması için haber vermeden işlemlerimizi yaparak bizi taburcu ettiler.” şeklinde konuştu.

Son olarak yetkililere seslenen Yoldaş, “Ellerinden ne geliyorsa bize yardım etsinler, gidecek yerimiz yok. Çocuğumuzun iyileşmesini istiyoruz.” dedi. (Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir