• DOLAR 32.393
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2326.28
  • ...
Uzmanlar gribe karşı uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gribin basit bir hastalık olarak görülmemesi ve kesinlikle küçümsenmemesi gerektiğini belirten Uzman Dr. Hamza Ağca, gribin genellikle dolaylı yollardan bulaştığını vatandaşların buna karşılık özellikle toplu alanlarda dikkatli olması noktasında uyardı.

Kış aylarında özellikle Gaziantep gibi kara iklimine sahip illerde hava şartlarına göre giyinilmesini tavsiye eden Ağca, bir tür virüs hastalığı olan gribin ani başlayan ve soğuk algınlığından daha ağır belirtilerle seyreden bir hastalık olduğuna dikkat çekti.

Kış mevsimi ilgili açıklamalarda bulunan Ağca, Kış aylarında binlerce insanı pençesine alan grip salgınından korunmak için önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Kışın hava şartlarına uygun giyinme başta olmak üzere iyi ve dengeli beslenme, sıvı tüketimine dikkat etme gibi önlemlerin önemine değinen Ağca, “Kış geldi artık almamız gerek bazı tedbirler vardır. Gaziantep kara iklimi dolayısıyla sabah ve akşam saatlerinde hava daha serin olur. Öğle üzeri ise güneşle birlikte hava ısınır. Bu nedenle de hava şartlarına göre giyinmememiz lazımdır. Öğle vaktinde belki giydiğimiz 2-3 kat elbise ise onların bir katını çıkarmamız lazım. Ama mutlaka sabah ve akşam saatlerinde daha kalın giyinmemiz gerekiyor.” dedi.

“Toplu yaşanılan yerlerde dikkatli olmamız gerekir”

Kış aylarında beslenmenin de sağlık açısından önemli olduğunu belirten Ağca, “Dikkat edeceğimiz kurallardan biri de beslenmemizdir. Beslenmemizi aksatmamamız lazım. Toplu yaşanılan yerlerde dikkatli olmamız gerekiyor. Öksürme ve hapşırma yolu ile mikropların bulaşması mümkün olabilir.” diye konuştu.

“Vücudumuzu sıcak tutacak bol ılık içecekler içmeliyiz”

Kış aylarında bol bir şekilde C vitamini tüketilmesi tavsiyesinde bulunan Ağca, “Yine kış aylarında vücudumuzu sıcak tutacak bol ılık içecekler içmeliyiz. Nane, limon ve ıhlamur türü içecekler olabilir. Yine bol anlamda C vitamini barındıran meyveler tüketilmelidir.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir