• DOLAR 32.579
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2427.037
  • ...
`Ülkenin kronikleşmiş tüm sorunları çözüme kavuşturulmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1 Kasım seçimini değerlendiren Bitlis Ticaret Ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Davut Tezcan, ülkenin kronikleşmiş tüm sorunlarının çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Yapılan seçimde halkın iradesini sandığa yansıttığını, buna saygı duyulması gerektiğini dile getiren Tezcan, ülkenin birinci sorununun ekonomiden çok huzur ve barış olduğunun ve kronikleşmiş tüm sorunların çözüme kavuşturulmasının altını çizdi.

Seçimin ülkeye, bölgeye ve halka hayırlı olması temennisinde bulunan Tezcan, “Ülkemizde ekonomi birinci derecede sorun olmaktan çıkmış. Bölgede yaşanan şiddet olayları çözüm sürecinin rafa kaldırılması, bölgedeki ekonomiyi tamamen yerle bir etmiş.” dedi.

“Herkese ve her kesime hitap edecek geniş kapsamlı bir anayasa olmalı”

Herkese ve her kesime hitap edecek geniş kapsamlı adalet kapsamında bir anayasanın oluşturulmasının zaruri hale geldiğine işaret eden Tezcan, “Artık seçilen parlamenterler bu veya şu parti demeden eğer halkın iradesine saygı duyacaklarsa bu olayları sokaktan çekip meclis çatısı altında çözmeye kavuşturmaları lazım. Bölgede yaşanan olaylar artık bir parti sorunundan ziyade bir ülke sorunu olarak görülüp, mecliste bulunan tüm parti temsilcileri bölgeye gelerek bu sorunların çözümü için bir mutabakat sağlamalıdırlar. Aksi takdirde huzur ve güvenliğin olmadığı bir ülkede ekonomiden bahsetmek doğru olamaz. Türkiye`de en büyük sorun şiddet olaylarıdır. Bu şiddet olaylarının çözülmesi için adres meclistir. Kürt meselesi başta olmak üzere tüm sorunların çözüm noktası burasıdır.” diye konuştu.

“Eğer kronikleşmiş sorunlar varsa, tüm partilerin bir masa etrafından toplanıp bu ülkenin geleceği için çözüm arama zorunlulukları vardır.” diyen Tezcan, “Yoksa bu bölgede yaşanan tüm acıların sorumlusu parlamenterlerdir, meclistir. Bölgede ve komşu ülkelere baktığımızda her tarafta kazan kaynıyor. Ama Türkiye daha dinamik, daha ciddi ve daha gelişmiş olduğu için kendi sorunlarını kendi içinde çözebilecek güce sahiptir. Ama eğer bunu bireyselliğe indirerek siyasete kurban etmeye çalışırlarsa, parti çıkarlarını halkın çıkarlarının önüne koyacaklarsa bundan bütün ülke zarar görür.” ifadelerini kullandı.

“Bölgenin ekonomi ve alt yapı sorunlarının bir an önce çözülmeli”

En büyük umutlarının bölgeye tekrar huzurun gelmesi, yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi, hukuk üstünlüğü ve eşitlik ilkesinin tesis edilmesi olduğunu belirten Tezcan, son olarak şöyle konuştu: “Bu bölgenin ekonomi ve alt yapı sorunlarının bir an önce çözülmeli. Hatta 40 yıla yakındır bölgede yaşanan şiddet, beyin ve sermaye göçü göz önünde bulundurularak, bölge afet kapsamına alınmalıdır. Bölgeye ekonomi anlamada sicil affı getirilmeli. Çözüm süreci devam etmeli. Süreçte herkes fikrini ortaya koymalı.  STK`larla, meslek örgütleriyle birlikte bu sorun masaya yatırılarak herkes üstüne düşen görevi yapmalıdır.”  (Şükrü Tontaş-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir