• DOLAR 32.501
  • EURO 34.605
  • ALTIN 2478.456
  • ...
"Halkın değerleriyle ters hareket eden siyasiler cezalandırıldı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Haziran ile 1 Kasım tarihlerinde yapılan milletvekili seçimlerini ve partilerin oy oranlarındaki değişimi değerlerinden Sosyolog Musa Apuhan, halkın değerleriyle ters hareket eden siyasi anlayışların halk tarafından cezalandırıldığını ifade etti.

Haziran seçimlerinden sonra toplumsal beklentinin karşılanmadığını belirten Apuhan, “Haziran seçiminden hemen sonra Diyarbakır`da Yeni İHYA Der Başkanı Aytaç Baran`ın PKK ve türevleri tarafından katledilmesi, Suruç patlaması, Ceylanpınar, Dağlıca Muş, Ankara vb. olaylar toplumun tercih değiştirmesinde önemli birer etken olmuştur. Toplum kendini güvende hissetmek istiyor. Maalesef toplumsal bir panik var ve güvensizlik ortamı yaratıldı. Bütün bunlar seçmeni farklı değişik ve radikal bir tercihte bulunmaya sevk etmiştir. Değişik arayışlar içine itmiştir.” dedi.

“Çözüm sürecinin bütün katmanların işin içine dâhil edilerek yürütülmesi lazım”

Halkın ekonomik istikrar istediği mesajını verdiğini belirten Apuhan, “Halk ben çözüm sürecinin sağlıklı ama bütün katmanların işin içine dâhil edilerek yürütülmesini istiyorum. Çözüm sürecini akamete uğratarak, toplumsal psikolojiyi bozdunuz, ben bunu istemiyorum. Ülkede hiçbir vatandaşın güvenlik sorunu yaşamasını istemiyorum. Ülkemde artık çatışma istemiyorum. Vatandaş diyor ki; bütün bu nedenler, benim tercih değiştirmem için yeterli değil mi?” şeklinde konuştu.

“Halk yanlış yapan siyasi anlayışları cezalandırmıştır”

7 Haziran seçimlerinde koalisyon için gerekli şartlar oluştuğu halde koalisyon kurulmamasının halkı tek parti hükümetini kurmaya ittiğini ifade eden Apuhan, “Bu 5 aylık fetret döneminde yaşadığımız siyasi, ekonomik, güvenlik ve istikrarsızlığın temel nedeni, hükümetin kurulmaması olmuştur. Halk bütün bunların müsebbibi olarak, hangi partiyi ve kimleri gördü ise,  bu seçimde o partiyi alenen cezalandırmıştır. Halkın taleplerini doğru okuyan, bunun için ortaya somut veriler koyabilen partiler, halkın tercihi olmuştur.” dedi.

Apuhan son olarak, halktan tek başına hükümeti kuracak kadar oy alan AK Parti'nin seçimlerden önce verdiği bütün sözleri tutmalarını beklediğini söyledi. (Nihat Kanat - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir