• DOLAR 32.558
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2427.196
  • ...
Hasarlı Binalar Hurdacılara İş Çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Binlerce insanın olumsuz etkileyen Van depremleri, hurdacılara iş kapısı açtı. Yaşanan depremlerde yıkılan ya da hasarlı hale gelen binaları kendilerine ekmek kapısı olarak gören hurdacılar, tüm tehlikelere rağmen hurda toplamaya devam ediyorlar. Ayrıca girdikleri apartmanlardaki bütün taşınmaz eşyaları da almak için bazı tehlikeleri de göze almak zorunda kalıyorlar. Burada ağır hasarlı binalara girerek tehlikeli bir şekilde eşyaları aşağıya indiriyor.

 

Yetkililer tarafından tespit edilen ağır hasarlı binalar teker teker yıkılıyor. Yıkılan binaların molozları bazı hurdacılara ekmek kapısı olurken, durumu daha iyi olan hurdacılar binanın yıkılmadan önceki işe yarar malzemelerinin hepsini satın alıyor. Satın aldıkları ağır hasarlı binaların içine girip, işe yarar dolap, pencere, güneş enerjisi gibi işe yarar malzemeleri çıkaran hurdacılar, çok tehlike yaşadıklarını söylüyorlar.

 

Kendileriyle görüştüğümüz hurdacılardan İbrahim Kaval; "Van`da yaşanan deprem nedeniyle hayat büsbütün felç oldu. Ancak bizim için ekmek kapısı oldu diyebilirim. Burada aldığımız hurdaları satıp geçimimizi elde etmeye çalışıyoruz" diye belirtti.

 

İskele Caddesi üzerindeki ağır hasarlı olan Bahçelievler sitesinin bütün işe yarar malzemesini satın alan Kaval, 11 kişiyi çalıştırdığını belirterek, "Başka yerlerde de aynı işlemleri yapıyoruz. Hasarlı birçok binanın içinden para edecek eşyaları çıkarıyoruz. Van`ın çeşitli mahallelerinde hakkında yıkılma kararı verilen binaların hurdalarını satın alıyoruz. Aldığımız binaların içinde sağlam kalan kapı, pencere, güneş enerjisi, mutfak dolapları, kereste, çatı gibi işe yarar ne varsa onları hepsini söküp alıyoruz. İkinci el olarak satabildiklerimizi o şekilde satıyoruz. Satamadıklarımızı hurdaya ayırıyoruz." diye konuştu.

 

Ağır hasarlı evlerde çalışmalarının tehlikeli olduğunun farkında olduklarını dile getiren Kaval, "Binaların her an çökme tehlikesinde olduğunu biliyoruz. Ancak ekmek paramızı bu binalardaki malzemeleri sökerek kazandığımız için buna mecburuz" dedi.
 
Burhan Teke - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir