• DOLAR 32.518
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2425.904
  • ...
`Başkanlık sistemi için referanduma gidilir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni vatandaşların ziyaretine açmak için gerekli çalışmaları büyük oranda tamamladıklarını belirterek, "Önümüzdeki günlerde haftanın belli günlerinde belli bir başvuru kabul sistemi içerisinde vatandaşlarımızın Külliye'yi ziyaret etmesi mümkün olacaktır" dedi.

Kalın, özetle şöyle konuştu:

''Bu seçimde cumhurbaşkanlığı makamına yönelik suçlamalarında da bir cevabı verilmiş oldu. Cumhurbaşkanının şahsının artık bu tür saldırıların dışında bırakılması gerekir. 1 Kasım sonuçlarıyla teröre sırtını dayayanların hesaplarının boşa çıktığı bir kez daha görülmüştür.

TERÖRLE MÜCADELE

Türkiye terörün her türüyle kararlılıkla mücadeleye devam edecektir.

SURİYELİ MÜLTECİLER

Maalesef Aylan Kurdi'ler ölmeye devam diyor. Suriyeli mültecileri ülkemizde ağırlamaya devam edeceğiz. Türkiye-AB ilişkilerimizdeki ivme umut vericidir. AB ile külfet paylaşımı yapılmasını temenni ediyoruz. Krizin kökeninde Suriye'deki iç savaş bulunuyor. 

SURİYE KRİZİ

Beşşar Esad, Suriye'yi geleceğe taşıyan lider özelliğini kaybetti.

''MEHMET ŞEVKET EYGİ KÜTÜPHANESİNİ HİBE ETTİ''

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi vatandaşın evi olarak faaliyete devam edecek. Değerli yazar Mehmet Şevket Eygi kütüphanesini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hibe etmeyi kabul ettiler.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMASI

Temel konu sistemin en etkin hale getirilmesidir. Erdoğan'ın böyle bir şeye ihtiyacı yok Erdoğan tarihe geçmiş bir liderdir. Bu konu milletimize tekrar sorulmak suretiyle karara varılacaktır. Bu tartışma önümüzdeki aylarda yıllarda ivme kazanarak yine devam edecektir. Bu tartışma milletten ayrı düşünülemez referandumsa referanduma gidilir. Milletimizle danışılarak görüşülerek neticelendirilecek bir konudur.

BAHÇELİ, SEÇİMDEN ÖNCE ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ MÜ?

Böyle bir görüşme söz konusu değil. Sayın Erdoğan ile Bahçeli arasında bir görüşme yapılmadı.''

Bu haberler de ilginizi çekebilir