• DOLAR 32.589
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2499.378
  • ...
`PKK`nın şiddeti bu kez HDP`yi vurdu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimin ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı duyması gerektiğini söyledi.

7 Haziran'daki seçim ile 1 Kasım'daki seçim arasında büyük fark olduğuna işaret eden Yapıcıoğlu, 7 Haziran seçim sonuçlarını en iyi okuyup, bundan en iyi dersi çıkaran partilerden birinin AK Parti olduğunu, 5 ay gibi bir sürede 4,5 milyon oy artışı sağladığını belirtti.

Muhalefet partilerinin ciddi anlamda oy kaybı yaşadığına dikkati çeken Yapıcıoğlu, bunun sebepleriyle ilgili şöyle konuştu:

"HDP'nin özelikle bölgedeki oy kaybının sebeplerinden biri şiddetin şehir içine taşınmış olmasıdır. PKK'nın şiddeti bu kez HDP'yi vurdu. PKK'nın şiddet pratiği HDP'nin aleyhine oldu. Özellikle PKK ve HDP'ye yakın bazı ajanslar 'hendeklerin kazıldığı yerde oylar düşmedi, halk öz yönetime destek verdi' şeklinde haberler yapsa da bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Çok agresif ve yapıcı olmayan muhalefet MHP ve HDP'ye de kaybettirdi."

Bu haberler de ilginizi çekebilir