• DOLAR 32.562
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2437.147
  • ...
Rusya`dan israil`e: Eğer İran`ı Vurursan...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ``Rassiya 24`` televizyonuna verdiği röportajda, İsrail`i İran`a karşı bir askeri operasyona karşı uyararak, ``Bölgede özellikle bu ölçekteki bir askeri çatışma bir felakete neden olur`` diye konuştu.
 
Ryabkov, İran`ın nükleer programı konusunda bir anlaşmaya varılması için çabaların sürdürülmesi gerektiğini ifade ederek, ``Biz İsrailli karşıtlarımıza Rusya`nın neden böyle bir çaba içine girdiğini anlattık. İsrail`i olası bir askeri operasyon başlatılması yönünde karar almaması için uyardık`` dedi.
 
Bu durumun son derece ciddi olduğunu ve söz konusu bölgenin zaten bir çok çatışma nedeniyle istikrarsız hale geldiğini savunan Ryabkov, ``Başka bir silahlı çatışma, özellikle bu boyuttaki bir çatışma kesinlikle felaket olur. İsrailli partnerlerimize pozisyonumuzu bu şekilde izah ettik`` diye konuştu.
 
Ellerinde İran`ın nükleer programının askeri amaçlı olduğunu ispatlayan raporların bulunmadığını belirten Ryabkov, ``İran`ın nükleer programında askeri unsura dair bir delil yok`` dedi.
 
İran`ın nükleer programıyla ilgili müzakere olasılığının tüketilmediğini savunan Ryabkov, ``Müzakere potansiyeli tükenmiş değil. Rusya tüm taraflarla görüşmelerini sürdürüyor`` diye konuştu.
 
``ABD`nin füze kalkanı
Ryabkov bir soru üzerine ABD`nin Doğu Avrupa`da kurmayı planladığı füze kalkanına karşı gelecekte misilleme olarak ilave askeri-teknik önlem olasılığını dışlamadıklarını belirterek, ``Süreci çok yakından izliyoruz. Anlaşma sağlanamaması halinde Kalingrad`da faaliyete geçirilen radar üssüne ilave askeri-teknik önlemler almayı düşünüyoruz`` dedi.
 
Rusya`nın füze kalkanı konusunda Washington ile ABD`nin koşulları çerçevesinde bir anlaşmayı kabul edemeyeceğini söyleyen Ryabkov, ``Rusya ülkemizin füze kalkanı konusundaki mantığını ABD`ye anlatacak. Bizim çıkarlarımızın da göz önünde bulundurulduğu bir anlaşma istiyoruz. Moskova füze kalkanı konusunda ülkemizin zararı anlamına gelecek ABD`nin koşulları üzerinde bir anlaşmaya varamaz `` diye konuştu.
 
AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir