• DOLAR 32.497
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2490.435
  • ...
111 bin nüfuslu kentte çocuk doktoru yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı'da yaşanan sağlık sorunları devam ediyor. Yaşanan olaylar nedeni ile ataması yapılan çocuk doktorları Ağrı'ya gelmedikleri gibi zorunlu görev süreleri biten doktorlar da tayinlerini çıkarınca Ağrı Çocuk Polikliniğinde çocuk doktoru kalmadı.

Gelen hastaların çoğu tedavi edilemeden geri dönerken durumu acil olan hastalar ise Acil Serviste muayene ediliyor.

Konu hakkında görüştüğümüz Ağrı Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Demir, ataması yapılan hekimlerin gelmek istemediğini belirtti.

Demir, "64. dönem mecburi hizmet ile 2 çocuk hekimi verildi ama henüz başlamadılar. Bununla ilgili sıkıntımız var. Konu hakkında Sağlık Bakanlığı önümüzdeki 65. dönem ile ilgili inşallah bize doktor gönderecek. Geçici hizmetle bir arkadaşımızı görevlendirmiştik onun da görev süresi bitti. Şuanda 2 arkadaşımız Acil Servis ve Çocuk Yoğun Bakım servisine dönüşümlü olarak bakıyorlar. Gündüz saatlerinde ise aile hekimleri ile poliklinik hizmeti vermeye çalışıyoruz." dedi.

Yaşanan olaylar ile bölgenin hassas olması nedeniyle doktorların gelmek istemediğini belirten Dr. Hasan Demir, "Bakanlık olarak yapılan kurada bizim ilimize ismi çıkan doktorlar, çeşitli mazeretlerden dolayı gelmiyor. Bu durumda da bir sonraki kuraya kalıyor atama. Gelmeyişlerin bir kısmı mazeret kapsamında oluyor bir kısmı da gelmek istemiyor. Ayrıca bölgenin hassasiyetinden dolayı da insanlar gelmek istemiyor. İşte son dönemde yaşanan çatışmalar nedeni ile. Fakat tayini çıkan bütün hekimleri arıyoruz. Buraya gelmeleri için teşvik ediyor ve gelmeleri durumunda kendilerine her türlü yardımda bulunacakları konusunda konuşuyoruz. Ama şansızlığımız çocuk hekimleri gelmiyor. Yoksa diğer branşlarda hekimlerimizden gelmeyen kalmadı." şeklinde konuştu.

Doktor olmadığından dolayı mağdur olduklarını belirten vatandaşlar da duruma tepki göstererek sorunun bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade ettiler. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir