• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
Batman`da 50 kilogramlık patlayıcı imha edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın Sason İlçesi Kelhasan Köyü Aşağı Kilimli Mahallesinde yoluna döşenmiş yaklaşık 50 kilogramlık el yapımı patlayıcı imha edilirken, olayla ilgili bir şahsın evinde yapılan aramada patlayıcı madde yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, düzenlenen operasyon esnasında Sason İlçesi Kelhasan Köyü Aşağı Kilimli Mahallesinde yola döşenmiş yaklaşık 50 kilogramlık  el yapımı patlayıcı düzeneğinin tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, terör örgütü mensupları tarafından 2 teneke içerisinde asfalt altına yerleştirilmiş toplam 50 kilogram civarında el yapımı patlayıcı maddenin güvenlik güçlerince emniyetli bir şekilde imha edildiği bildirildi.

El yapımı patlayıcının imha işlemi esnasında herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı ifade edilen açıklamada, patlama nedeniyle köy yolunda derin çukur oluşması nedeniyle köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Daha sonra yapılan çalışmalar sonucunda köy yolunun temizlenerek tekrar köylülerin ulaşımına açıldığı vurgulanan açıklamada, olay ile ilgisi olduğu değerlendirilen bir şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada, patlayıcı madde yapımında kullanılan çeşitli malzemelerin ele geçirildiği kaydedildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir