• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
Önce Hizmet Edin Sonra Oy İsteyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Demir / Şanlıurfa

Şanlıurfa`ya bağlı Ulubağ Köyün`de köylüler siyasilere isyan ediyor. Her seçim döneminde onlarca siyasinin gelip kendilerinden oy istediğini belirten köylüler, oy aldıktan sonra seçilen siyasilerin kendilerini unuttuğunu söylediler. Yetkililerin kendileri ile ilgilenmediğini anlatan köy sakinleri özellikle kanalizasyon konusunda yetkililerin topu birbirine attıklarını ifade ettiler. İşte Ulubağ köylülerinin yaşadıkları sıkıntılar ve yaklaşan seçimler öncesi siyasetçilere mesajları.

Hizmet Etmiyorlar Para İstiyorlar

Daha önceki seçimlerde birçok adaydan söz aldıklarını ama hiçbirinin sözünü tutmadığını ve köylerine hiçbir hizmetin yapılmadığını dile getiren Kasım Karaca, “2000 nüfusu, 350 hane ve 600 seçmeni olan köyümüzün altyapısı yok. Lağım suları köyün sokaklarına akıyor. Sokakta oynayan çocuklar hasta olma riskiyle karşı karşıya. Yağmur yağdığında evlerimizden çıkamıyoruz. Dizimize kadar çamura batıyoruz. Çöplerimiz hep ortalıktadır. "Belediye gelip bunları almıyor" dedi.

Belediyenin köylülere hizmet götürmediği halde kendilerinden imar parası alındığını söyleyerek bu duruma tepki gösteren Karaca, “Köylülerden biri arsasında bir ev yapmak istese Şanlıurfa Belediyesi buna izin vermiyor. Ancak imar projesini almamız gerektiğini söylüyor. İmar projesini çıkarmak için para yatırmak gerekiyor. Belediye köyümüze altyapı getirmiyor. Bizden imar parası alıyor” ifadelerini kullandı.

Lağım Suyu İçme Suyuna Karışıyor

Köyde altyapısı olmadığı için lağım ve içme sularının birbirine karışmasına tepki gösteren köylülerden Halil Çakın, karışan sulardan dolayı hastalandıklarını söyledi. Yaz aylarında sivrisinekten dolayı çocuklarının sıtmaya yakalandığını anlatan Çakın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye köyümüze su şebekesi çekmiyor. Biz de kendi imkânlarımızla artezyen kuyuları açmışız. Hemen hemen her evde bu artezyen kuyularından var. Köyümüzde yerin 7-8 metre altında su çıkıyor. Bunun için herkes kendi evine artezyen kuyusu açmış. Fakat altyapısı olmadığı için lağım suları köyün sokaklarına akıyor. Bazen lağım suları artezyen kuyularının üzerine akıyor. Sağlığımız büyük tehlike altında, Kuyu suyu ile lağım suyu birbirine karışıyor. Lağım sularından küçük göletler ve bataklıklar oluşuyor. Çöplerin birikmesi ile yaz ayların da sivrisineklerden geçilmiyor. Sineklerin çocuklarımızı ısırması sonucu çocuklar sıtma hastalığına yakalanıyor. Belediye ekipleri bazen gelip sinek ilacı atıyor. Belediye sineklerle uğraşacağına bataklığı kurutsun”

Bir İğne Vurmak İçin Şehre Gidiyorlar

Sağlık konusunda büyük sıkıntı yaşayan Ulubağ Köyü sakinleri bir iğne vurdurmak için bile şehre gitmek zorunda kalıyor. Köyde oturan Mehmet Karaca, “Köyde sağlık ocağı yok. Hastalanan köylüler bir iğne vurmak için şehre gitmek zorunda kalıyor. Bir iğne yaptırmak için Şanlıurfa merkeze gitmek zorunda kalan ve bunun için nice zorluklarla karşılaşan hastalarımız oluyor. Köy sakinlerinin genelde otomobili olmadığından ve akşam belli saatlerden sonra şehiriçi araçları da çalışmadığından çok zor durumlarla karşılaşmaktayız. Köyümüzde hemen hergün bu sıkıntılar yaşanıyor” diyerek yaşadıkları sağlık sıkıntılarına bir çözüm bulunmasını istedi.

Yetkililer Topu Birbirine Atıyor

Yaptıkları bütün başvurulara karşılık ilgisiz kalındığını dile getiren köylüler, defalarca altyapılarının yapılması için resmi kurumlara müracaatlarda bulunduklarını ifade ettiler. Köylüler, “Valiliğe gidiyoruz, belediyeye gidin, belediyeye gidiyoruz, il özel idaresine gidin, il özel idaresi de belediyeye gidin deyip bizi kapı kapı dolaştırıyorlar” diyerek olaya tepki gösterdiler. Bunun bir duyarsızlık örneği olduğunu vurgulayan Köylüler, “Bundan sonra seçim zamanı kimse bizden oy istemesin bizim sıkıntılarımızı halletmeden kimseye oy vermeyeceğiz. Buradan bütün siyasetçilere sesleniyoruz. Köyümüzün sorunlarını halledin sonra bizden oy istemeye gelin, yoksa bizden oy alamazsınız” şeklinde konuştular.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir