• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
İslami STK Davası İleri Bir Tarihe Ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Yaklaşık bir yıl önce Hizbullah tahliyeleri bahane edilerek Gaziantep polisi tarafından eşzamanlı baskınlarda Mustazaf-Der, Umut-Der, İlim-Der ve Rahmet-Der başkanlarının da aralarında bulunduğu birçok kişi gözaltına alınmış, birçoğunun ise ifadesine başvurulmuştu.

Bu operasyonlar kapsamında gözaltına alınan ve ifadelerine başvurulan 31 zanlının ilk duruşması bu gün Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi`nde 9.30`da görüldü.

Duruşmaya; Gaziantep Terörle Mücadele Polisleri tarafından mahkemeye zorla götürülmek üzere gözaltına alınan Musatazaf der Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Kaya, Umut Der üyesi Mahmut Yolcu ve İlkha Muhabiri Şefik Mert ile diğer 27 sanık hazır bulundu. Bir sanık ise askerde olduğu için duruşmaya katılamadı.

Yaklaşık 1 buçuk saat süren duruşmada sanıkların kimlik tespiti ile emniyet ile savcılık ifadeleri soruldu. Sanık ve avukatlar önceki savunmalarını tekrarlarken mahkeme, 13 Mart 2012 tarihine ertelendi. Gaziantep`te polis tarafından zorla gözaltına alınan Musatazaf der Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Kaya, Umut Der üyesi Mahmut Yolcu ve İlkha Muhabiri Şefik Mert de serbest bırakıldı.

Ayhan Kaya-İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30134.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30135.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/30136.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir