• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
Kur`an Nesli Platformu Beni Hayalime Kavuşturdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mahsum Altun / doğruhaber
Kur’an nesli platformunun Türkiye geneli düzenlediği umre ödüllü Kur’an-ı Güzel Okuma Yarışması’nın Türkiye birincisi İlyas Yeşilmen, duygularını gazetemize anlattı. Yarışmaya nasıl hazırlandığını da anlatan Yeşilmen, yarışmada birinci geldiğini öğrendiği anda aklına ilk olarak kutsal topraklar ve Mekke-i Mukerreme geldiğini ifade etti.
 
Yarışmaya nasıl katıldığını anlatan Yeşilmen, “Ben yarışmaya okuldaki bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine katıldım. Umre ödüllü olduğunu da duyunca daha çok heyecanlandım.
 
Çünkü kutsal topraklara gitmek en büyük hayalimdi. Yarışma boyunca yarışmanın bütün kategorilerinde birinci oldum. En son Batman’da gerçekleşen finale katıldım, elhamdülillah orda da birinci oldum. Umreye gideceğimiz için çok sevinçliyiz. Yarışmayı yapan arkadaşlardan Allah razı olsun” dedi.

YARIŞMAYA KUR’AN OKUYARAK VE DİNLEYEREK HAZIRLANDIM

Yarışmaya nasıl hazırlandığını da anlatan Yeşilmen, “Yarışmaya ilk olarak Kur’an okumayı hızlandırarak başladım. Daha sonra mahreçlerine dikkat ederek ve eğer o esnada hazırda bir hocamız varsa ondan harf mahreçlerimin iyice düzelmesi için yardım alarak bunun yanında da ünlü Kur’an okuyucularını sürekli dinleyerek hazırlandım” diye konuştu.

EN BÜYÜK AMACIMIZ ALLAH’IN RIZASINI KAZANMAK

Yarışmayı düzenleyenlere minnettar olduğunu ifade eden Yeşilmen, “Kazandıktan sonra aklıma ilk gelen Mekke-i mukerreme oldu. Çok sevindim, çok heyecanlandım. Tabii en büyük amacımız Allah rızası idi. Umre ödüllü de olunca bu gayretimizi daha da arttırdı. Binlerce kişi arasında birinci olmak ayrı bir duygu. Öyle güzel bir yarışmada Kur’an Nesli Platformu’nun düzenlemiş olduğu yarışmada birinci olmak güzel bir duygu oldu benim için” şeklinde konuştu.

YARIŞMANIN JÜRİLİĞİNİ ÂLİMLER YAPTI

Geçen Batman’da gerçekleştirilen Kur`an Nesli Platformu`nun "Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma" Türkiye finali yarışması, Kur`an Nesli Platformu`nun ülke genelinde finallere katılmaya hak kazanan 16 merkezin temsilcisi olan Kur`an bülbülleri arasında geçti. Programa bölge âlimleri, Kur`an Nesli Platformu`na üye dernek gönüllüleri ve Kuran âşıkları yoğun ilgi gösterdi.
 
Yarışmada jüriliğini değerli âlimlerimizden olan araştırmacı yazar Molla Muhammed Şenlik, Molla Muhammed Bilgin, Molla Ramazan Biçen, Molla Osman Teyfur ve Kur`an Hafızı Molla Faik Akın yaptı.

Çekişmeli geçen yarışmada İstanbul`dan İlyas Yeşilmen ile Muhammet Abdullahhadioğlu 97,8’le aynı puanı paylaşırlarken yapılan kura sonucu İlyas Yeşilmen birinci olurken Muhammed Abdullahhadioğlu ikinci oldu. Şırnak`tan Orhan Kalkan ise 97,6 puanla üçüncü , Diyarbakır`dan Muhammed Sıddık Daşçi 94,8 puan ile dördüncü, Batman`dan İhsan Aydın da 93,8 puanla beşinci oldu. Yarışmada ilk üçe girenler umre ziyareti ile ödüllendirecekler.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir