• DOLAR 32.559
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2431.792
  • ...
Konya Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya`da yayımlanan bazı gazetelerin bugünkü haber başlıkları şöyle;

Hakimiyet: ``Kimse İstemiyor``
İktidar sessiz kalırken muhalefet partili vekiller, akademik çevreler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları Selçuk Üniversitesi`nin (SÜ) bölünme kararına tepki gösteriyor. Konuyla ilgili çevrelerde `Başlangıçta düşünüldüğü gibi Konya Üniversitesi Teknik Üniversite olarak hayata geçirilseydi bu tür tartışmalar yaşanmayacaktı` şeklinde değerlendirmeler yapılıyor.


Yeni Meram: ``Bölünmek İstemiyoruz``
YÖK`ün Selçuk Üniversitesi`nin 3 fakültesini Konya Üniversitesi`ne bağlamak için aldığı tavsiye kararını, bu fakültelerde okuyan öğrencilerde protesto etti.

Merhaba: "Sosyal Market Tuttu"
Dost Eli Derneği, 2001 yılından kurduğu ` sosyal mağaza ve market` projesiyle yaklaşık 200 bin ihtiyaç sahibini giydirdi. Dernek sosyal mağaza projesiyle her ay 1500 kişinin giyim ve gıda ihtiyacını tamamlıyor.

Memleket: "Engel Böyle Kaldırılır"
3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla pek çok kurum, kuruluş ve şahıs` beylik` açıklamalarla gündemi işgal ederken Selçuk Belediyesi `gözle görülür` işlere imza atıyor. Belediye ve İl Sağlık Müdürlüğü`nün imza koyduğu proje, engellilerin sağlık kuruluşunda yaşadıkları sorunları bertaraf edecek.

Anadolu Manşet: "Kuraklık, Hala En Büyük Sorun"
Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü, Konya Ovası`nın en büyük probleminin hala kuraklık olduğunu ve ekilebilir arazilerin sadece yüzde 15-20`sinde sulu tarım yapılabildiğini söyledi.

Yeni Konya: `` Dört Yüz Göz Üzerimizde ``
32 noktada 68 kamera ile izlenen Konya, Mobese-2 Projesi ile toplam 400 kamerayla BBG evi gibi izlenecek.

M.Sait Adiyaman - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir