• DOLAR 32.5
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2488.254
  • ...
Dİyarbakırlılar:Seçim sonuçlarının ülkeye huzur getirmesini istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün gerçekleştirilen 26`ncı Dönem Milletvekili Genel Seçimleri hakkında düşüncelerini paylaşan Diyarbakırlılar, seçim sonuçlarından memnun.

Merkez Bağlar ilçesinde esnaflık yapan Mehmet Eroğlu, çatışmalar nedeniyle zor günler yaşadıklarını, bu nedenle ülkeye istikrar gelmesi temennisinde bulunduğunu belirtti.

Tek başına hükümet kurulmasının bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Eroğlu, “Kürt işadamları bu 5 ay içerisinde batma ve iflas  derecesine geldi. İnsan bir defa ölür ama borcu varsa her gün onun ölümü demektir. Biz silahlı ve çatışmalı ortam istemiyoruz. Seçim sonuçları bir fırsat olarak değerlendirilmeli. Sonuçların Türkiye`ye özellikle de bölgeye huzur ve güven getirmesini diliyorum.” dedi.

Diğer bir esnaf İsmail Çelen ise, seçimlerden sonra bölgeye istikrarın, barışın ve huzurun gelmesini beklediklerini belirterek, “ Yaşanan çatışmalı ortam bölgeyi ekonomik olarak olumsuz etkiledi. Birçok iş adamı yatırım yapamadı. Esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. Bölgeye eski canlılığın gelmesini istiyoruz.   Bölgede yaşanan olumsuzlukları göz önünden bulundurularak, artık insanların huzurlu bir şekilde yaşaması için gayret edilmesi gerekir.” dedi.

Çözüm sürecinin devam etimsinin gerektiğini vurgulayan Çelen,  “Çözüm sürecinde tüm siyasi partilerin ve bölgedeki İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının muhatap alınması gerekir. İnşallah bölgenin salahiyeti için istikrar devam eder.”  İfadelerine yer  verdi.

Bu seçimlerin barış ve huzurun gelmesini istediklerini belirten Hamit Börü de, “Oluşan tablodan gayet memnunuz. Tek başına bir partinin iktidar olması Türkiye ve bölge açısından iyi oldu. Çözüm sürecinin devam etmesini nasıl  bölge halkı istiyorsa, biz de istiyoruz. Sürecin devam ettirilmesi  taraftarıyız.” İfadelerini kullandı. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir