• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Yavuz, Mahkum Aileleri Ziyaretinde Hükümete Çağrıda Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bazı temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, memleketi Kâhta`da mahkûm ailelerini ziyaret etti. Yavuz, inançlarından dolayı tutuklananlar için yaptıkları çalışmalar hakkında mahkûm ailelerini bilgilendirdi.

İslami kimliklerinden dolayı cezaevine konulan Ahmet Kalan ve Mustafa Yetiş'in yaşlı ve hasta olan anne ve babasını ziyaret eden Yavuz, İslami faaliyet yürüttükleri için mahkemelerin verdikleri siyasi kararlarla mahkûm edilen insanlar için parti olarak bütün imkânlarını seferber ettiklerini belirtti.

Yavuz, mağduriyetlerin sona ermesi, hak ihlallerinin yaşanmaması, devlet içinde güçlenen yapıların bu gücü muhaliflerine yönelik bir baskı ve sindirme aracına dönüştürmemesi için meclis dışında faaliyet gösteren bir muhalefet partisi olarak yoğun çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Yetkililer nezdinde yaptıkları girişimler neticesinde sevk zulmüne maruz bırakılan ve böylelikle hem kendileri hem de aileleri katmerli olarak cezalandırılan mahkûmların neredeyse hepsinin memleketlerine veya memleketlerine en yakın cezaevlerine nakledildiğini dile getiren Yavuz, bunun memnuniyet verici bir gelişme olduğunu söyledi.

Ergenekon tutukluları ve hükümlüleri için özel olarak çıkarılan kanunun kapsamının genişletilmesi için girişimlerinin olacağını kaydeden Yavuz, bunun için yasal bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi. Yavuz, “Hatırlanacağı üzere, Ergenekon dosyasındaki bütün sanıklar beraat etmiş ve birçoğu tazminatı hak kazanmıştı. Bu dosyaların emsal teşkil ettikleri gerekçesi ile anayasa mahkemesine İslami STK mensubu mahkûmlar tarafından yapılan müracaatlar, tarih sınırlaması gerekçesi ile reddedilmişti. Çıkarılan yasada 23 Eylül 2012'den önce kesinlik kazanan dosyaları kapsam dışında tutulmaktadır. Seçimlerden sonra bu haksız ve hukuksuz uygulamanın düzeltilmesi için yetkililer nezdinde girişimlerde bulunacağız.” dedi.

Mahkûm ailelerinden hususi dua talep etmeyi ihmal etmeyen Yavuz, parti olarak kuruldukları günden bu yana en önemli gündemlerinin hak ihlalleri, mağduriyet ve zulümlerin sona erdirilmesine yönelik çaba sarf etmek olduğunu da dile getirdi. (Aydın Evren/Mehmet Eren - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir