• DOLAR 32.545
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2426.213
  • ...
`Toplumda kardeşliği tesis etmek AK Parti`nin görevidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1 Kasım seçiminden sonra AK Parti`nin yeniden tek başına iktidar olacak olmasından dolayı Batman`daki siyasiler, kanaat önderleri, yazarlar bundan sonra sorunlara daha fazla eğilim gösterilmesi ve var olan sorunların da İslami bir bakış açısıyla çözmesi gerektiğini belirttiler.

AK Parti`nin bundan sonraki dönemde yaşanan sorunların çözümü noktasında daha fazla mesai harcaması gerektiğini belirten Batman`daki siyasiler, kanaat önderleri ve STK temsilcileri önemli değerlendirmelerde bulundular.

1 Kasım seçim sonuçlarını başta bölge olmak üzere Türkiye ve İslam coğrafyasına hayırlar getirmesi temennisinde bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, “Seçim sonuçlarının bizim açımızdan iki önemli sonucu var; birincisi bölgemiz için, ikincisi de tüm Türkiye`yi ilgilendiren sonuçlar. Bölgemiz kaos, huzursuzluk ve çatışma dönemi yaşıyor. Bu sonuçlardan ilk temennimiz; özellikle bölgemize huzurun, saadetin ve kardeşliğin tesis edilmesine vesile olmasıdır. AK Parti bundan sonra atacağı adımlarda kendisini zehirleyen iç sebeplerden kurtulması lazım. Hem iç ve hem de dış meselelerde ciddi ve samimi adımlar atması gerekiyor.” dedi.

“Türkiye`nin en önemli meselelerinden olan yeni bir anayasanın hazırlanması gerekir”

AK Parti`nin bütün bir Türkiye`yi kucaklaması gerektiğini söyleyen Gök, “Türk`üyle, Kürt`üyle, Arap`ıyla bütün bir halkı kucaklaması lazım. Kürt meselesi konusunda da ciddi adımlar atması gerekir. Bugüne kadar her ne kadar bazı adımlar atıldıysa da ciddi manada bir merhale kat edilmediğine inanıyorum. Bizi birbirimize bağlayan esas paydamız İslam`dır. Kürt meselesi ve diğer bütün meseleler ancak İslami bir bakış açısıyla çözülür. Dolayısıyla AK Parti`den bunu bekliyoruz. AK Parti, en kısa zamanda Türkiye`nin en önemli meselelerinden bir tanesi olan yeni bir sivil anayasa hazırlaması gerekir. Daha adil bir yargı sisteminin getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. AK Parti daha ciddi adımlar atmalı ve bunu yaparken de tüm STK ve meclis dışındaki partilerle de istişarelerde bulunup memleket meselelerini çözmek için çaba sarf etmelidir.” diye konuştu.

AK Parti`nin seçim galibiyeti sarhoşluğuyla değil, halkın emanetinin omuzlarında olmasının bilinciyle hareket etmesi gerektiğini belirten Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD`UL ULEMA) üyesi Molla Beşir Şimşek, “AK Parti seçmeninin büyük bir çoğunluğu mütedeyyin inanlardan oluşuyor. Dolayısıyla bu insanların AK Parti`den beklentileri vardır. Bu memlekette var olan ve büyük bir çoğunluda devletin güvencesi altında olan kumarın, zinanın serbest olması gibi pek çok topluma zarar verici olan bu kötülüklerin ortadan kalkması için üzerine düşeni yapması, hem topluma karşı bir vebal hem de Allah katında bir sorumluluktur.” dedi.

“Toplumda kardeşliği tesis etmek AK Parti`nin görevidir”

“Temennimiz odur ki AK Parti, neslin ıslahı için hizmetlerde bulunsun.” diyen Şimşek, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Toplumda bir kargaşa ve fitne söz konusudur. Bunun adı ister terör ister Kürt meselesi olsun. Her ne olursa olsun AK Parti`ye düşen bir an önce bu sorunun ortadan kalkması için üzerine düşeni yapmasıdır. Halkın hem güvenliğini temin etmesi lazım, hem de Allah`ın bu topluma vermiş olduğu hakları hiçbir şeyle pazarlık konusu yapmaksızın geri vermesi lazımdır.  Dün olduğu gibi bir kez daha Kürt`üyle, Türk`üyle, Arap`ıyla, Çerkez`iyle bu toplumun kardeşliğini tesis etmesi AK Parti`nin görevidir.”

“Arapça ilkokuldan itibaren öğrencilere ders olarak verilmelidir”

Partilerin ileriye yönelik projeler üretebilmesi için halkın isteklerine kulak vermesi gerektiğine dikkat çeken bölgenin kanaat önderlerinden M. Ali Arslan, “Halen zinanın suç olmaması, karma eğitim modelinin devam etmesi, kumarın devlet eliyle işletilmiş olmasından dolayı hükümetten beklentimiz bu tür konulara ciddi bir şekilde geç kalmaksızın müdahale etmesidir. Harf devrimi nedeniyle halen sorunlar yaşıyoruz. Bir an önce Arapçanın ilkokuldan itibaren öğrencilere ders olarak verilmesi olumlu olacaktır. Kurulacak hükümetin bu tür icraatlara bir an önce başlaması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

“Hükümetten talebimiz halkın değerlerine ve taleplerine daha fazla kulak vermesidir”

İslami düşüncelerinden dolayı cezaevlerinde olan Müslümanların özgürlüklerine kavuşabilmeleri için yeni yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirten Arslan, “Artık Yusufiler içinde bir şeyler yapılması gerektiğine inanıyoruz. İnançlarından dolayı cezaevlerinde bulunan İslami kimlikli mahkûmların bir an önce özgürlüklerine kavuşması gerekli. Hükümetten talebimiz halkın değerlerine ve taleplerine daha fazla kulak vermesidir. Çözüm sürecinde de bütün kesimlerin muhatap alınması gerekir. Önceki süreçte ‘akil insanların` muhatap alınmasıyla dramatik bir sürecin ortaya çıktığını biliyoruz. Eğer İslami kesimler bu süreçte muhatap alınırsa gerçek bir çözüme ulaşılabileceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Halk 7 Haziran`da AK Parti`ye ciddi uyarıda bulundu”

Araştırmacı-Yazar Sadullah Aydın ise “AK Parti iç ve dış politikadaki hatalarından, özellikle çözüm süreci adı altında PKK`ye verdiği ciddi tavizlerden, Avrupa Birliği`ne uyum yasaları sebebiyle ülkede yaygınlaşan ahlaki yozlaşmadan ötürü halk, 7 Haziran`da AK Parti`ye ciddi uyarıda bulundu ve AK Parti tek başına iktidar olamadı. Ancak şu an Türkiye halkı tekrar AK Parti`ye iktidar olma şansı ve imkânı verdi. AK Parti bu şansı ciddi anlamda değerlendirmeli, halkın isteklerine kulak vermelidir.” dedi.

“AK Parti PKK`yi Kürtlerin tek muhatabı kabul etme yanlışından vazgeçmelidir”

Özellikle AK Parti`nin üç noktada yaptığı yanlışı gözden geçirip düzeltmesi gerektiğine işaret eden Aydın, “Birincisi, çözüm süreci adı altında PKK`yi Kürtlerin tek muhatabı kabul etme yanlışından vazgeçip, Kürt meselesiyle PKK meselesini farklı kategorilerde değerlendirmeli, İslami cemaatleri ve özellikle bölgede ciddi etkinliği bulunan İslami camiayı da muhatap almalıdır. Diğer önemli mesele de şudur ki; Türkiye`de ciddi bir ahlaki yozlaşma var. Dindar gençlik yetiştireceğini iddia eden AK Parti, bu iddiasını pratize etmeli ve bunu gerçekleştirecek politikalar üretmeli ve bu ahlaki yozlaşmanın önüne geçmelidir. Üçüncü mesele de; Balyoz, KCK ve diğer sebepten tutuklu bulunanları serbest bırakan AK Parti, 28 Şubat`ta İslami hizmetlerinden dolayı haksız yere cezaevlerine atılan İslami kimlikli mahkûmların sesine kulak vermeli ve onların adil bir şekilde sorunlarına çözüm bulmalıdır.” şeklinde konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir