• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Merhamet Eli Derneği Ekim ayı faaliyetlerini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Merhamet Eli Derneği), Ekim ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Dernek, Ekim ayında 43 mağdur ve yardıma muhtaç aileye 6 bin 610 lira tutarında yardımda bulunduklarını açıkladı.

Merhamet Eli Derneği Başkanı Mehmet Tamaç, Ekim ayında 6 bin 610 lira tutarında yardım yaptıklarını belirterek, “Merhamet Eli Derneği olarak Ekim Ayı içerisinde yapmış olduğumuz yardım faaliyetlerini halkımızla paylaşmak istiyoruz. Ekim Ayı içerisinde yaptığımız yardımların miktarı şu şekildedir: 18 aileye gıda yardımında bulunduk. Bunun nakit karşılığı bin 260 liradır. 15 aileye 4 bin 540 lira nakit yardımında bulunduk. 10 aileye toplam 510 lira değerinde 2`şer kilo kırmızı et yardımında bulunduk.  Ekim ayı içerisinde toplamda 43 aileye yaptığımız yardımların tutarı 6 bin 610 liradır. Bu yardımlarda katkısı ve emeği geçen tüm hayırseverlerden cenabı Allah razı olsun.” dedi.

“Allah yolunda harcayanlar övülmüştür”

İnfakta bereket olduğunu ifade eden Tamaç, “Allah infak edene mutlaka daha fazlasıyla mukabelede bulunacaktır. Bolca verene Allah bereket verecektir. Bilindiği gibi, insanın sahip olduğu her şeyin tek ve asıl sahibi Allah`tır. Bu nedenle insanın emaneten sahip olduğu malını asıl sahibi olan Yaratıcısı`nın gösterdiği istikamette kullanması kulluğun bir gereğidir. Kur`an-ı Kerim`in pek çok ayetinde, varlıklı müminlere Allah yolunda infak emir ve tavsiye edilmiş, Allah yolunda harcayanlar övülmüştür.” diyerek şu ayetleri paylaştı: “Ey iman edenler, kazandıklarınızın ve sizin için yerden çıkardığımız ürünlerin en helal ve iyisinden Allah yolunda harcayın.” (Bakara, 267) “Mallarını gizli ve açık olarak gece ve gündüz harcayan kimseler var ya, iste onların Rableri katında güzel karşılıkları vardır. Onlara hiçbir korku yoktur ve onlar mahzun da olmayacaklardır. (Bakara, 274).

Amaçlarının muhtaçların ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu belirten Tamaç, “Merhamet Eli Derneği olarak amacımız;  ihtiyaçlarını karşılayamayan muhtaç ailelere az da olsa ihtiyaçlarını gidermede yardımcı olmak ve o yoksulların sıkıntılarını paylaşmaktır. Siz hayırseverlerle bu ihtiyaç sahibi aileler arasında bu bağı kurmak bir köprü olmak bizi de ziyadesiyle sevindirecektir. Yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen hayırseverlere de çok teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun.” diye konuştu.

Merhamet Eli Derneği Başkanı Mehmet Tamaç açıklamasında son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi No: 14/C BİNGÖL

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı

Web: www.merhameteli.org  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir