• DOLAR 32.573
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2419.216
  • ...
102 oy alan bağımsız aday itiraz etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`den bağımsız aday olan ve seçim çalışmaları kapsamında yaptığı mitingde boş alana konuşan Mehdi Sarıkaya, 102 oy aldı. Sarıkaya`nın Genel Başkanı Mardinli olan DSP'den, Genel Başkan Yardımcısı Mardinli olan ve 67 oy olan Vatan Partisi`nden ve 22 oy alan Millet Partisinden daha fazla oy alması dikkat çekti.

Seçim sonuçları hakkında konuşan Sarıkaya, dün geçe saat: 24.00 civarında oylarının yüzde 02.97 olduğunu iddia ederek bu yüzdenin yaklaşık 11 bin küsur oya tekabül ettiğini söyledi. Dün gece birçok kişinin kendisini arayarak tebrik ettiğini kaydeden Sarıkaya, ancak sabah olduğunda bu oylarının olmadığını öğrendiğini aktardı.  Sarıkaya, “AK Parti`de dün gece o saatlerde 70 binlerdeydi ve sabah 118 bine çıktı. Herhâlde yüzde elli fazla bir doğum oldu. Mardin`deki seçim gerçekten şaibelidir. İtiraz ettim etmeye de devam edeceğim.” dedi.

AK Parti`nin tek başına iktidar olmasını da değerlendiren Sarıkaya, şunları söyledi; “AK Parti`nin tek başına iktidar olması, diğer partililerin zavallılığından kaynaklanıyor. Figen Yüksedağ ve Demirtaş, yenilgili başarı olarak gösteriyor. Zaten muhalefet partileri yenilgiyi başarı olarak, gösterdikleri için bir şey yapamıyorlar. Oturup özeleştiri yapmıyorlar. Tek hedefleri halkı kandırmaktır.  Genelde ülkemizde politika topaldır sakattır. Onun için başarısızlığı başarı olarak gösteriyorlar.”

Sarıkaya, bundan sonra mücadeleye devam edeceğini sözlerine ekledi. (M. Salih Keskin – İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir