• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
İslami referanslı hareketlerden tebrik mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da 2013 yılında askeri bir darbeyle yönetimden uzaklaştırılan Müslüman Kardeşler Hareketi (İhvan), AK Parti'nin zaferini kutladı. İhvan`ın yayınladığı açıklamada, "Türkiye halkı değişim için seçtiği demokrasiyi yola koymakta başarılı oldu. Seçim sonuçları, Mısır ve Suriye`deki darbecilere halkın iradesini bastırmaktan yana olanlara en kararlı yanıt oldu" ifadeleri yer aldı.

Filistin`deki İslami referanslı hareketlerden, parlamento seçimlerinde kaydettiği zaferden dolayı AK Parti`ye tebrik mesajları yağdı. İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, Başbakan Ahmet Davutoğlu`nu arayarak tebrik etti.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniye de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla aradı. Heniye, "AK Parti'nin zaferi, Türkiye`nin ve Erdoğan`ın hep yanında durduğu Filistin, Kudüs ve Gazze`de yankılandı" ifadelerini kullandı.

Filistinli direniş hareketlerinden İslami Cihad Hareketi yetkilisi Muhammed Hindi de, "Seçim sonuçları, Türkiye`yi istikrarsızlığa sürüklemek isteyenleri hayal kırıklığına uğrattı" değerlendirmesinde bulundu. 

İsrail`deki İslamî Hareket lideri Raid Salah ise, 'tarihî' olarak nitelendirdiği sonuçların, Mescid-i Aksa`nın ve mazlumların korunmasında katkısı olacağını söyledi. Salah, "Bu zafer ümmeti sevindirdi. Mescid-i Aksa başta olmak üzere bölgenin sorunlarıyla ilgilenen güçlü bir Türkiye için önemli bir etken oldu. Kudüs İstanbul`u, Ankara`yı seviyor. Filistinliler, Türkiyelileri seviyor. Bugün mazlumlar bu ülkenin istikrarına seviniyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir