• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2509.267
  • ...
Öldürülen polisin katil zanlıları tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, Midyat ilçesinde 8 Ağustos`ta PKK mensuplarınca polis memuru Abdullah Ümit Sercan`ın öldürülmesi ve bir polis memurunun da yaralanması olayı ile ilgili 9 Ağustos`ta operasyon düzenlendiği anımsatıldı.  

Operasyonda çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmatla birlikte 5 kişinin gözaltına alındığı hatırlatılan açıklamada, adli mercilerce sevk edilen şüphelilerden 3`ünün tutuklandığı 2 kişinin ise Adli Kontrol Kararı ile serbest bırakıldığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında, “Olay öncesi keşif çalışmalarına katılan, yardım ve yataklık eden terör örgütü mensuplarının yakalanması için devam eden çalışmalar neticesinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda; 3 şahıs daha gözaltına alınmıştır. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda;  1 adet av tüfeği, 13 adet av tüfeği fişeği, 1 adet (7.65 mm) ruhsatsız tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 6 adet tabanca fişeği, 2 adet masonet kelepçe, ve dijital malzemeler ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan E.D, M.E.A ve S.Y isimli şahıslar haklarında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak Mardin Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmişlerdir. Yakalanan toplam 8 örgüt mensubu şahıstan 6`sı tutuklanarak Mardin Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğüne teslim edilmiş olup; diğer 2 şahıs hakkında ise Adli Kontrol Kararı verilmiştir.” denildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir