• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Suriye muhalefetinden AK Parti`ye tebrik mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye muhalefetinin önde gelen grupları AK Parti`nin seçimden birinci parti çıkmasıyla ilgili ortak bir mesaj yayımladı.

Ahraruş-Şam, Ceyşul-İslam, Feylekür-Rahman, Şam Cephesi, Şam Ordusu İslam Birliği, Ensaruş-Şam, 10.Tugay ve Şam Ordusu`nun yayımladığı ortak mesajda, şu ifadelere yer verildi: “Son milletvekili seçimlerinde AK Parti`nin büyük oranda elde ettiği başarı sebebiyle Türkiye halkını en içten dileklerimizde tebrik ediyoruz. Yüce Allah`tan temennimizdir ki; bu sonuçlar ülkelerinin daha fazla kalkınmasına, başta Türkiye halkı olmak üzere bütün Müslümanlar için hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyoruz.”

AK Parti`nin seçim zaferinden sonra bölgede etkinliğinin daha fazla artacağına vurgu yapılan mesajda, “Türkiye`nin son yıllardaki iktisadi gelişimi ve bölgedeki gücünün artışına ve kökleşmiş bir ahlaki ilkenin artmasına sebebiyet verdi. Buda Türkiye`yi bölgede etkin bir röle ve kuvvete kavuşturmuştur. İsteriz ki; bu son seçim, bunun daha fazla artmasına sebebiyet versin.” denildi.

Türkiye`ye Suriye halkına verdiği destekten vazgeçmesi için büyük baskılar yapıldığına dikkat çekilen mesajda son olarak, “Muhakkak ki; Türkiye halk ve devlet olarak ilk günden bu yana Suriye halkının ve devriminin yanında oldu. Onların çektiği eziyet ve sıkıntılara ortak oldu. Bu tutumundan vazgeçmesi için de hem harici ve dâhili baskılara maruz kaldı. Yine de Türkiye, bu ahlaki siyasetinden vazgeçmedi. Allah (cc) kendilerine hayırlar versin! Razı olacağı ve memnun olacağı şekilde kendilerini doğru yola iletsin! Esed ve Rejimi gittikten sonra Suriye ve Türkiye halkı arasına kardeşlik ve güzel alakalar nasip etsin! Allah (cc) iyi kastın arkasındadır.” ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir