• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
Yüz yıllık  birikim mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Kaya / Doğruhaber

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yaptığı açıklamada şunları söylemiş:

“AKP, sadece Kürt halkına karşı değil, Türkiye halklarının yüz yıllık demokrasi ve özgürlük birikimine de savaş açmıştır.”

Kafam karıştı.

Çok sayıda soru birbirine yer vermeden dolaşıyor zihnimde.

Cümleye bölüm bölüm bakayım istiyorum.

AKP,

Kürt halkı,

Türkiye halkları,

Yüz yıl,

Demokrasi mücadelesi

Özgürlük mücadelesi…

Şimdi sorularımıza geçelim.

Ak Parti 14 yıllık bir parti ve ciddi anlamda vesayetle mücadelesi 8 yıldır, Pkk ile mücadelesi ise yine ciddi anlamda birkaç aydır başlamış. Yüz yıllık mücadele nereden çıktı? Kürt halkı Osmanlı idaresi sonrası varlığı tartışmaya açılmış olan bir halktır ve Kürt dilini, kimliğini inkar edip Kürt çocuklarına Türklüğü dayatan parti CHP`dir. Kürtçe üzerindeki yasakların ne zaman kalktığını hatırlıyor mu KCK yöneticileri?

“Türkiye halkları” ne zamandan beri kullanılan bir ifadedir? Halen anayasasında tek tipçi anlayışın hakim olduğu bu ülkede mesela 80`li ve 90`lı yıllarda çok demokratik bir ortam mı vardı?

Yüz yıl demek ta 1915 yılına kadar gitmektir ki, demokrasi mücadelesinin o tarihte başladığını iddia etmek, bir Fransızın “Arkeolojik kazılarda tel bulduk, demek bizim atalarımız telefon kullanıyordu” sözüne karşılık Temel`in arkeolojik kazılarda bir şey bulunmadığı için “Atalarımız telsiz kullanıyordu” sözü kadar mantıklıdır. Bazı adamlar çok hızlı mı yaşıyor yoksa sayı saymasını mı bilmiyor?

KCK eş başkanları bu sözleri söylerken bırakın 30`lu, 40`lı, 50`li yılları acaba 80`li ve 90`lı yılları hiç mi düşünmediler? Sadece Pkk`nin 38 yıllık varlığının 13 yılında AK parti iktidarda idi. Peki kalan 25 yılda Pkk`ye karşı savaşan ülkenin hükümetleri hangi partilerden oluşuyordu?

Ama normal karşılamak gerekir öyle değil mi?

10 gün önce Pkk Şemdinli`de hastane bombalarken sesini çıkarmayan HDP`li vekillerin seçim propagandası kapsamında hükümeti eleştirmek için bölgede doktor sayısının azlığına vurgu yaptığı bir ülkede yaşıyoruz. KCK`nin böyle bir açıklama yapması normaldir.

Zihinlere uzun süreli bonzai enjekte edilmiş olmalı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir