• DOLAR 32.515
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2486.409
  • ...
Cumhurbaşkanından seçim değerlendirmesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1 Kasım seçimlerini yaptığı yazılı açıklama ile değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Seçim sonuçları, milletimizin tercihinin, 7 Haziran`da risk altına giren istikrar ve güven ortamına sahip çıkmaktan yana olduğunu göstermiştir.” dedi.

Açıklamasında seçim sonuçlarının, farklı kesimler için, farklı anlamlar içeren çok önemli mesajları bünyesinde barındırdığını belirten Erdoğan, “Türkiye`nin üzerine 7 Haziran sonrasında yeniden silahın, bombanın, şiddetin, kanın, gözyaşının, velhasıl terörün karanlık yüzünün gölgesini düşürmeye çalışan o yapıya, bölge halkı başta olmak üzere aziz milletimiz güçlü bir cevap vermiştir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Baskıyla, tehditle, kan dökmekle, can almakla demokrasinin, milli iradenin, hukukun, kalkınmanın yan yana olamayacağı, 1 Kasım`da bizzat milletimiz tarafından söz konusu kesimlere açık ve net bir şekilde belirtilmiştir. Milletimiz 1 Kasım seçimleriyle, ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne sahip çıkma yönünde güçlü bir irade ortaya koymuştur. Bu iradeye herkesin saygı göstereceğine inanıyorum.

“1 Kasım seçimlerinin bir diğer önemli mesajı da, hiç şüphesiz, diğer muhalefet partilerine ve onların liderlerinedir. Sonuçlar, 7 Haziran seçimlerinde ikinci ve üçüncü olan partilerin, eskiden beri sergiledikleri uzlaşmaz ve rövanşist tavırlarını koalisyon görüşmelerinde de sürdürmelerinin, milletimiz tarafından tasvip edilmediğini göstermiştir. Aziz milletimiz, istismar ve polemik siyasetini değil, hizmet, proje ve vizyon siyasetini tercih ettiğini 1 Kasım seçimlerinde açıkça beyan etmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak 1 kasım seçimlerinin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir