• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...

Gaziantep’ten, iç savaşın devam ettiği Suriye’ye  337 milyon 40 bin dolarlık ihracat yapılırken, Almanya’ya 132 milyon 183 bin dolar, Birleşik Devletlere de 239 milyon 18 bin dolarlık ihracat yapıldığı belirtildi.

Gaziantepli iş adamları, Ekim ayındaki artış ile Gaziantep’in Türkiye’de en fazla ihracat yapan ilk 10 şehir içerisinde bir basamak yükseldiğini ve Gaziantep’in Ankara’yı tekrar geçerek 5’incilik koltuğuna yerleştiği bildirdi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Ekim ayı ihracat verilerine ilişkin, geçen ay sert düşen ihracatın ekim ayında artmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Eylül’de bir takım sıkıntılardan dolayı ihracatta düşüş yaşandığını vurgulayan Bartık, Ekim ayında ihracatın artışa geçtiğini belirterek, 2014 yılının Ekim ayında ihracatın 569 milyon 123 bin dolar olduğunu ve bu yılın Ekim ayında ihracatın 596 milyon 188 bin dolar olduğunu ifade etti.

Geçen ay yaşanan düşüşü bu ayki artışla telafi ettiklerini belirten Bartık,  seçimin ardından hükümetin kurulmasıyla daha rahat hedef belirlenebileceğini, bu yılın iki seçimle geçirildiğini belirterek, artık seçimi düşünmek bile istemediklerini kaydetti.

Bartık, en fazla ihracat yapan il sıralamasında Ekim ayında değişim olduğunu söyleyerek,  Hatay’ın Ekimde 11’nci sıraya gerilediğini, bu ilin yerine yüzde 63,4 artışla Trabzon’un yer aldığını söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ise  yaptığı açıklamada, aylık bazda ihracatın pozitife dönmesinin ve on aylık toplamda düşüşün hız kesmesinin moral verdiğini belirterek, iyileşmenin önümüzdeki aylarda hızlanarak devam etmesini diledi.

1 Kasım genel seçimlerinin milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Konukoğlu, seçim sonrasında en büyük beklentilerinin istikrarı güçlü bir şekilde yeniden tesis edecek, Türkiye ve ekonomiye katkı sağlayacak hükümetin bir an önce kurulması olduğunu söyledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)