• DOLAR 32.443
  • EURO 35.668
  • ALTIN 2323.14
  • ...
Romanya`da CIA`nın Gizli Hapishaneleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ROMANYA- Romanya ve uluslar arası ajanslara göre Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA`nın Romanya`nın başkenti Bükreş`teki gizli bir hapishanede Müslümanları sorguladığı ortaya çıktı. Gizli hapishanede sorguya çekilen zanlılar arasında, Halid Şeyh Muhammed de var. Halid Şeyh Muhammed`in 2003 yılında Pakistan`da yakalandığı, Bükreş`te sorguya çekildikten sonra Guantanamo`ya nakledildiği ortaya çıktı.

Romanya basınında çıkan haberlere göre, bu binanın zemin katında oluşturulan hücrelerde 11 Eylül saldırısının en önemli zanlılarının sorguya çekildiği belirtiliyor.

Bright Light, (Parlak Işık) kod adıyla anılan binanın, AB ve NATO için gizli belgeler saklayan Romen kuruluşu Orniss`e ait olduğu belirtildi. Aralarında Romanya`nın da bulunduğu bazı ülkelerde gizli hapishaneler bulunduğu iddiaları ilk olarak 2005`te ortaya atılmış, ancak Washington bu iddiaları reddetmişti.

Daha önce Avrupa Konseyi`nin hazırladığı bir raporda Romanya, gizli CIA hapishanelerine ev sahipliği yapmakla suçlanmıştı. Geçen yıl CIA`in Polonya`daki benzer bir hapishanede Halid Şeyh Muhammed`i insanda boğulma hissi yaratan "waterboarding" adlı yöntemle sorguladığı ortaya çıkmıştı.

Romanya`daki hapishanenin 2003`te, CIA`in Polonya`daki sorgu merkezini kapatmaya karar verdikten sonra açıldığı belirtildi.

Şimdiye kadar CIA konuyla ilgili herhangi bir yorum yapmadı

İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir