• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
HDP`lilerden Tepeköy`de provokasyon girişimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İdil`de HDP`liler ikinci bir Kozluca köyü (Xanikê) provokasyonunu Tepeköy`de (Xirabêripin) gerçekleştirmeye çalıştı.

İdil`e bağlı Tepeköy`de HDP`nin sandık görevlileri tarafından ihtiyar ve hasta seçmenlere refakat edilmesine izin verilmemesi, köylülerin tepkisine yol açtı. Köy halkının duyarlı davranmasına rağmen ısrarla provokatif söylemlerde bulunan HDP`li sandık görevlileri tutumu tartışma yaşanmasına sebep oldu.

HDP`lilerin seçmenler üzerinde baskı kurmaya çalıştığı görülürken, halkın sabırla duyarlı davranması sonucu tartışma sona erdi. Fakat daha sonra HDP`li sandık görevlileri parti yetkililerini köye çağırarak halkı provoke etmeye devam etti.

Ardından köye, İdil Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Can Nas`ın şoförlüklerini yaptığı bir grup yabancı uyruklu kimliği belirsiz kişilerin geldiği görüldü. Biri erkek üçü kadın dört yabancı uyruklu kişinin gelmesiyle HDP`liler halkı tekrar kışkırtmaya çalıştı. Fakat köy halkının bu provokasyon girişiminin hedefine ulaşmasına fırsat vermediği görüldü.

Hatırlanacağı üzere benzeri bir provokasyon 7 Haziran seçimlerinden önce yine İdil`e bağlı Kozluca köyünde gerçekleşmiş ve bunun sonucunda HDP`liler tarafından beş çocuk babası Abdülcelil Talayhan ve dört çocuk babası Mehmet Şerif Şimşek katledilmişlerdi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir