• DOLAR 32.354
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2304.141
  • ...
Siyonistler Bir Ayda Bin 520 Filistinliyi Gözaltına Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

işgalci İsrail askerlerinin Batı Şeria ve Kudüs'te ekim ayının başından bu yana bin 520 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Esirler Heyeti yaptığı yazılı açıklamada, ay başından bu yana yüzde 60'ı 18 yaştan küçük olmak üzere bin 520 kişinin gözaltına alındığı, idari gözaltıların sayısının da 500'e ulaştığını belirtti.

Filistin halkına yönelik sistemli bir gözaltı kampanyasının yürütüldüğünün belirtildiği açıklamada, onlarca kişinin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanmasına rağmen gözaltına alındığı ve halen İsrail hastanelerinde tutuldukları kaydedildi.

Heyet, İsraildeki 22 hapishane ve tutukevinde 40'ı kadın olmak üzere 6 bin 700 Filistinlinin bulunduğunu, kadınlardan 4'ünün yaralı olmaları nedeniyle hastanede tedavi gördüğünü dile getirdi.

Heyet ayrıca, gözaltına alınanların tamamının özellikle de çocukların hakaret, darb ve işkenceye maruz kaldığını, hastanelerdeki yaralıların sağlık durumları kötü olmasına rağmen sorgularının yapıldığını, özellikle Kudüs'teki tutuklulara ve ailelerine, kimliklerinin alınması, evlerinin yıkılması, işten kovulma ve naaşların hemen teslim edilmemesi gibi yaptırımlar uygulandığını kaydetti.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve Yahudilerin ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında bir süredir gerilim ve çatışmalar yaşanıyor. İsrailli sivil ve askerlerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında 70'den fazla kişi hayatını kaybetti.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir