• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz kendi ülkenizdeki seçimlerle ilgilenin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rumeli Hisarı'nda yeniden yapılan Boğazkesen Fetih Mescidi'ni ziyaret etti. Öğle namazını burada kılan Erdoğan, ziyaretin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Türkiye yeniden bir seçime gidiyor. Bir yandan seçim güvenliği tartışılıyor. Son değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?" şeklindeki sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Benim konuyla ilgili olarak söyleyeceğim tek şey şudur: Her şeyden önce tüm vatandaşlarıma benim hitabım, birliğimizi, beraberliğimizi bozmadan, milli iradenin tecellisi noktasında, herkes şüphesiz ki iradesini bu istikamette kullanmalı. Bu akşama kadar tüm liderler, siyasetçiler, Türkiye genelinde tüm düşüncelerini, siyasi partilerine yönelik teveccühü artırmak için her şeyi söylediler, söylüyorlar ve burada vatandaşlarımız kime, nasıl oy kullanacaklarının tercihini de son ana kadar yapacaklardır. Tercihini yaptıktan sonra çıkacak neticeye milletçe hep beraber saygı duyacağız. Çünkü ülkemizin, şunu unutmayalım, birliğini, beraberliğini bozmaya gayret eden odaklar var. İçeride var, dışarıda var."

Seçimlere ilişkin yabancı basın kuruluşlarında yer alan bazı yorumlara da değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Özellikle son dönemde dışarıdaki bazı uluslararası medya kuruluşlarının, üst akıldan aldıkları talimatla gerek şahsıma yönelik gerek Türkiye'deki bazı siyasi partilere yönelik yaptıkları açıklamaları herhalde duyuyorsunuz, okuyorsunuz. Bunlar çok manidardır. Size ne? Siz kendi ülkenizdeki seçimlerle ilgilenin. Türkiye'deki seçimlerle ilgili benim ismimi zikrederek, parti ismi kullanarak, 'Sakın oraya oy vermeyin' gibi bir yaklaşım göstermek, bunlar çok çirkin ve bunun siyasi ahlakla, siyasi etikle uyuşur bir yanı yoktur. Biz ülkemizde, milletimizle beraber birliğimizi, beraberliğimizi koruyacak şekilde ve terör örgütlerine bu ülkede fırsat vermeyecek şekilde, teröre sırt dayayanlara fırsat vermeyecek şekilde inşallah yarın, bu noktada anlamlı bir oylamaya gidilir. Dün akşam da söyledim, yani bu seçim istikrarın ve güvenin devamına yönelik bir seçimdir. İstiyorum ki bu ülkede istikrar kazansın, güven kazansın, birlik, beraberlik, kardeşlik kazansın, kısacası Türkiyemiz kazansın."

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir