• DOLAR 32.572
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2430.65
  • ...
Mescid-i Aksa`da cuma namazı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KUDÜS- Girişlere yaş sınırlamasının kaldırılmasının ardından Filistinliler cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya akın etti.

İşgalcı İsrail Eylül ayından beri uyguladığı Aksa'ya girişlere 40 yaş sınırlamasını geçen hafta olduğu gibi bu hafta da uygulamadı. Onbinlerce Müslüman Aksa'da cuma namazını kılarken, Aksa'nın da içinde bulunduğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yüzlerce İsrail polisi hazır bekledi. Uçan balonlara yerleştirilen polis kameraları ile şehir sürekli gözetim altında tutulurken, şehri çevreleyen surların etrafında onlarca atlı polis de hazır bekledi.

-Batı Şeria ve Gazze'den girişler yasak

Batı Şeria ve Gazze'de yaşayan Filistinliler ise Kudüs'e girişleri yasak olduğu için Aksa'ya gelemedi.

İşgalcı İsrail polisi, İsrail'in geçen eylül ayından bu yana Mescid-i Aksa'ya girişlerde uyguladığı 40 yaş sınırlamasının geçen cuma kaldırdığını açıklamıştı.

İşgalcı İsrail polisi Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınlarda mescide postallarıyla girmiş ve çatısına çıkarak cemaatin üzerine göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermi atmıştı. Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallere tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında sık sık arbede yaşandı. İsrailli sivil ve askerlerin Ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında ölenlerin sayısı 60'ı aştı.

 (AA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir