• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
Yanlış park eden sürücüler cezalandırılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehir merkezinde yanlış park edilen araçların çekilerek araç sahiplerinin maddi cezaya çarptırılacağını söyledi.

Başkan Altepe, BURBAK’ın (Bursa bakım onarım, ulaşım, toplu taşım işletmeciliği) Fomara’daki otoparkında tutulan ve kent içi trafikte yanlış park eden araçların çekilmesinde kullanılacak araçları inceledi. BURBAK Genel Müdürü Kasım Şahin’den yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Altepe, artık şehir merkezinde yanlış park eden araçların cezalandırılacağını ifade etti.

Bursa’nın en büyük sıkıntısının kent içi trafik yoğunluğu olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Kent içi trafik yoğunluğunun giderilmesi, sadece ulaşım yatırımlarıyla olmuyor. Milyonlarca kişinin yaşadığı şehir merkezinde kurallara uyulması gerekiyor. Bu konuda en sıkıntı çektiğimiz konu da parklanma. Herhangi bir araç yanlış park ettiği anda, bütün bir bölge felç olmuş oluyor. İnsanımız stres ve zaman kaybı yaşamış oluyor.” dedi.

Altepe, trafiği kilitleyen ve sürücülerin psikolojisini alt üst eden yanlış park etmenin önüne geçmek için İl Emniyet Müdürlüğü’yle birlikte ortak proje geliştirdiklerini kaydetti.

Bugüne kadar çekici araçlar olmadığı için şehir merkezinde yanlış park eden araçların toplanamadığını fakat İl Emniyet Müdürlüğü’yle birlikte geliştirilen proje sayesinde bu eksikliğin giderildiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Şimdi artık BURBAK şirketimiz ve İl Trafik Şube Müdürlüğü’yle birlikte bu tür araçları Fomara’ya, BURBAK’ın otoparkına getirmiş olacağız. Artık yanlış parklanmalar konusunda daha etkin çalışacağız. Kurallara uymayan vatandaşlara göz yummayacağız. Bu anlamda sürücülerimize gerekli cezaların verilmesini sağlayacağız.” diye konuştu.

İçlerinde trafik memurunun ve belediye ekiplerinin olduğu araçların, hatalı park eden otomobilleri toplayacağını ve Haşim İşcan Caddesi’ndeki BURBAK otoparkına getireceğini söyleyen Başkan Altepe, “Tüm işlemler burada yapılacak. Aracı çekilen vatandaşlar da sıkıntı yaşamamış olacak. Burada cezalarını ödeyip, araçlarını alabilecekler.” şeklinde konuştu. (ILKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir