• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
İHL`li kız başörtüsüyle başarılara imza attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi`nde okuyan Sultan Karakuş, başörtüsünden taviz vermeyişini ve dört ayrı spor dalındaki başarılarını İlke Haber Ajansı`na anlattı.

Bölge genelinde atletizm, basketbol, voleybol ve tekvando dalında yarışmalara katılan Sultan Karakuş dereceler yaparak, tüm başörtülü kızların da başörtülerinden taviz vermeden bu tür spor dallarında kendilerini geliştirebileceğini belirtti.

İlk ve ortaokulu kendi köyü olan Sinan köyünde okuduğunu belirten Karakuş, “3. sınıftan beri başörtülüyüm, aynı şekilde 3. sınıfta spora başladım. İlk başarım atletizm oldu. Diyarbakır ve Bismil ilçesinde bin 500 metre koşuda derecelerim oldu. Bismil`de birinciliğim Diyarbakır`da ise üçüncülüğüm oldu. Atletizmle beraber basketbola başladım. Basketbolda aynı şekilde Sinan Ortaokulunda turnuvalara katılarak Bismil ile Diyarbakır`a kadar gittim. Aynı şekilde voleybol için de uğraşıyorum. Son olarak da yaklaşık üç senedir tekvando eğitim alıyorum. Şuanda alt dalda siyah kuşağım var.” dedi.

“Başörtümle milli bir sporcu olmak için çalışıyorum”

Spordaki dereceleriyle aldığı kupalar, madalyalar ve siyah kuşağı anlatan Karakuş, “Spor dalında ilk olarak Bismil`de atletizm birinciliğinde madalya ile kupa aldım. Diyarbakır`da atletizm üçüncülüğünde ikinci kes madalya ile kupa aldım. Basketbolda okuduğum okula üç kupa ve bana da dört madalya verildi. Tekvandoda da beyaz kuşaktan başlayarak siyah kuşağa kadar geldim. Şuan alt dalda siyah kuşağı hak ettim ve tekvandonun ikinci dalında da siyah kuşak almak için çalışıyorum. Başörtümle milli bir sporcu olmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Başörtüsünün hiçbir şekilde aktivitelerine engel olmadığını ifade eden Karakuş, “3.sınıftan beri başörtülüyüm. Özellikle spora ben şuana kadar başörtümle devam ettim. Tüm başörtülülerin de bunu yapabileceğine inanıyorum. TEOG sınavında da iyi bir puan çıkardım. Tek tercihle Batman Kız Anadolu Lisesi verdim.” şeklinde konuştu.

Başarılı öğrencilerine teşekkür belgesi veren Batman Kız Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Nezir Ceylan, “Başarıların devamını diliyorum. Umarım bütün kızlarımıza örnek ve rol model olursunuz. Diğer kızlarımız da sportif faaliyetlerde sizin gibi başarılı olurlar. Bizim okulumuz geçen seneki başarılarıyla kendisini ispatlamıştır. Sizin katkılarınızla bu daha da perçinlenecektir.” dedi. (M. Sait Çelik - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir