• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
Batman`da "AYDES Kullanıcı Eğitim" verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından afet olaylarında 26 hizmet grubundan sorumlu kurumlara yönelik “AYDES Kullanıcı Eğitim” verildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ilde afet müdahale planı doğrultusunda yerel 26 hizmet grubundan sorumlu kurumlara, 3 günlük Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) Kullanıcı Eğitim verdiklerini söyledi.

Eğitimi vermelerindeki amaçlarının, olası herhangi bir afet olayında sorumlu kurumların yapması gerekenleri bilmesi olduğunu söyleyen Bakır, bu şekilde her kurumun kendi görev sorumluluklarını öğrendiğini ifade etti.

Bakır, “TAMP ile, afet ve acil durumlarda müdahalede ihtiyaç duyulacak tüm güç ve kaynakların ulusal ve yerel düzeyde planlanması, bu güç ve kaynakların olay bölgesine hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasının sağlanması, müdahale hizmetlerini ve bu hizmetlerin koordinasyonundan sorumlu ana ve destek çözüm ortaklarının ve yerel düzeyde sorumlu birimlerin görev ve sorumlulukları belirlendi.” dedi.

Bakır, afet öncesi hazırlık çalışmaları kapsamındaki verilerin sisteme girilmesi ile, afet ve acil durumlarda en az iki vardiya şeklinde çalışacak her hizmet grubu için, en az iki personele AYDES Eğitici Eğitimi almış personeller tarafından eğitim verdiklerini kaydetti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir