• DOLAR 32.563
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2491.727
  • ...
İhvan yöneticisi gözaltında kayboldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Mısır yönetimini, hareketin siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim`i zorla kaybetmekle itham etti.

HAP'tan yapılan yazılı açıklamada, "HAP, uluslararası hukukun insanlık suçu saydığı tutukluların zorla kaybolmaya devam edilmesinin sorumluluğunu darbeci yönetime yüklemektedir. Bu  zincirin son halkası ise HAP Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim'in kaçırılması ve cebren kaybedilmesidir" denildi.

Pazartesi günü gözaltına alınan Hüseyin İbrahim`in nerede tutulduğu bilinmiyor.

AA muhabirine konuşan bir İhvan yetkilisi, İbrahim'in savcılık tarafından 15 gün ihtiyati hapse mahkum edildiği iddiasını henüz teyit ettiremediklerini ve bugün daha fazla bilgi alabileceklerini söyledi.

Mısır resmi haber ajansı MENA'nın üst düzey bir emniyet yetkilisine dayandırdığı haberinde,  güvenlik güçlerinin, HAP Genel Sekreteri İbrahim ve İhvan'ın Matruh ilindeki yöneticilerinden Er-Rufai Hasen'i "yurt dışına kaçmayı planladıkları bir zamanda yakaladığı" ifade edilmişti.

Mısır'da demokratik seçimlerle göreve gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından çoğunluğu İhvan mensubu yüzlerce darbe karşıtı, çeşitli gerekçelerle gözaltına alınarak yargılanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir