• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Bu olaylardan yaşlısıyla genciyle herkes zarar görüyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'nın Suruç'taki patlamanın ardından çözüm sürecini bitirmesi ile başlattığı  saldırılar, şehirlerde, mahallelerde kazdığı hendeklere bombalar yerleştirmesi ve günlük hayatı durma noktasına getirmesini değerlendiren kanaat önderleri, bölge insanının zor durumda olduklarına dikkat çekti.

Şırnaklı kanaat önderlerinden Abdurrahman Tatar, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK`nın 5 ayda gerçekleştirdiği saldırılardan duyduğu rahatsızlığı belirterek, PKK'nın ilan ettiği ateşkesin inandırıcı olmadığını belirterek,

"Sözde ateşkes ve barış dedikleri ortamda  barışın ‘b`si bile görünmüyor, buna inanmıyoruz . PKK'nın mahallelerde kazdığı hendekler  ve içine yerleştirdiği bombalar  memleketin zararınadır.” dedi.   

“Bu olaylardan yaşlısıyla genciyle herkes zarar görüyor”

Bu durumun devam ettiği müddetçe bölge halkının perişan olacağına dikkati çeken Tatar, "Eğitim, sağlık, tarım sekteye uğrar. Buraya doktoru, öğretmeni, işvereni gelmez. Bütün vatandaşlardan ricamız, bu konu hakkında duyarlı olmalarıdır. Herkesin, Kürt vatandaşı olarak elini değil, gövdesini taşın altına koyması gerekir. Yoksa bu işler düzelmez. Burada yaşlısıyla genciyle herkes zarar görüyor." şeklinde konuştu.

"Şırnak bir gemidir. Ya hepimiz batarız, ya da selamete ulaşırız"

7 Haziran'dan sonra yaşanan olayların herkesi huzursuz ettiğini dile getiren Tatar, insanların göç ettiğini ve iş yerlerinin kapandığını, şehirdeki esnafın olaylar nedeniyle mağdur olduğunu vurgulayan Tatar, şöyle konuştu:

“Bu olaylar olmasa asker, polis çarşıda alışveriş yapsa, esnaf faydalanır. Ama görüyoruz ki bu olaylarda esnafa çok büyük zarar veriyor. Kirasını ödeyemez duruma gelmiş, çeki senedi protesto oluyor. Her gün birkaç esnafın kepenk kapattığını duyuyoruz. İş yerini kapatmak zorunda kalan esnafların yüzde yetmişi isteyerek kapatmıyor. Bu kapatmaların esnafa olduğu kadar vatandaşlara da zararı vardır. Biz gidersek, torunlarımız çocuklarımız bu memlekette kalacak ve yaşayacak. Burada bizim samimi olarak davranmamız lazım. Ne doğruysa yanında olmamız lazım. Ne yanlış ise ona karşı çıkmamız lazım. Bu durum Şırnak'ın kaderi değil. İstesek bu kaderimiz olmayan olayları düzeltme şansına sahip olduğumuzu düşünüyorum. Aksi takdirde bu olaylar sonucunda git gide Şırnak`ı uçuruma doğru götürürüz. Şırnak bir gemidir. Ya hepimiz batarız, ya da bu gemide selamete ulaşırız.” diye konuştu.

Şırnaklı esnaflardan Rıdvan Artuç da yaşananlardan esnaf olarak çok etkilendiklerini, olayların devamı halinde işyerlerini kapatmak zorunda kalacaklarını belirtti.

Huzur olmadığı için insanların erkenden evine çekildiğini belirten Artuç şunları söyledi:

“Yaşanan olaylar  nedeniyle halk tedirginlik yaşıyor. Çoğu esnaf işlerine kilit vurdu biz de kiramızı kaç aydır cebimizden ödüyoruz. Böyle devam ederse, bizde kapatacağız. Umudumuz bu seçimin hayırlara vesile olup inşallah barışın ve kalıcı çözümün olduğu günlerin başlangıcı olur diye umut ediyoruz “

Diyanet Sen Şırnak Şube Başkanı Nurettin Tatar ise, terör örgütünün bölgede 30 yıldan bu yana amacı ve kazananı belli olmayan bir savaşa girdiğini ve bundan halkın çok kötü bir şekilde etkilendiğini söyledi.

PK`nin bu savaşı yürütürken, toplumu ahlaki çöküntüye sürüklediğini vurgulayan Tatar, “Sebepsiz yere, hiç gereği yokken bu savaşın yerleşim yerlerine taşınması camilerin, medreselerin, Kur`an kurslarının, hastanelerin, okulların hedef haline getirilerek tahrip edilmesi, yakılması doğru değil” dedi.

Tatar, bazı çevrelerin halkın dini değerlerini aşağıladığını dile getirerek, bunun bilinçli yapıldığını savundu.

“Eğer halkın yanında olduklarını iddia ediyorlarsa, halka bu zulmü reva görmesinler”

Diyarbakır`da Yenişehir Belediyesinin Peygambere hakaret içerikli karikatürü billboardlara asmasının, halktan tepki aldığına değinen Tatar, şöyle konuştu:

“Halkın mukaddesatlarına yönelik saldırılar. Örneğin çarşafın köleliğin simgesi gibi gösterilmesi, bunun halka bu şekilde gösterilmeye çalışılması, sakallı insanların, örtülü bayanların saldırıya uğraması. Diyarbakır`da Yenişehir Belediyesi Peygambere hakaret içerikli karikatürü billboardlarda yayınladı. Halktan çok yoğun tepki aldı bu. Bunu herkes bilmelidir ki Hz. Peygamber bizim kırmızı çizgimizdir, bizim namusumuzdur, şerefimizdir ve her şeyimizdir. Peygambere ve mukaddesata savaş açanlar, artık bu tür uygulamalardan vazgeçsinler. Eğer halkın yanında olduklarını iddia ediyorlarsa, halka bu zulmü reva görmesinler.”

Tatar, PKK`nin evlerin önünde kazdığı hendeklerin içine bomba döşemesinin insanları evlerine hapsettiğini belirterek, yine PKK`lilerin halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde bombalı saldırılarda bulunmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını vurgulayarak, “Hiçbir örgüt bunun haklı gerekçesini ortaya koyamaz. Bunlar tamamen halkın zararına olan uygulamalardır. Halkın bu durumu iyi görmesi ve ona göre tavır olması gerekir.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir