• DOLAR 32.552
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2428.49
  • ...
Ninelerin Kur`an öğrenme azmi gençleri geride bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe`de kadınların meslek edinip aile ekonomisine katkı sunma imkânı veren bir çok kursu bünyesinde bulunduran Aile Destek Merkezinde (ADEM) Kur`an kursuna, en çok yaşları ilerlemiş kadınlar ilgi gösteriyor. Yaşlı kadınların gösterdiği gayret ve azim adeta gençleri kıskandıracak nitelikte.

Kursa Kur`an-ı Kerim dersi dışında Tecvid, ezber, İbadet, Siyer, Ahlak ve İtikat dersleri de veriliyor. Kursta halen 19 ile 66 yaş arası 15 öğrenci ders görüyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kur`an Kursu öğreticisi Muazzez Yıldız, “Yaklaşık bir aydır kursa başladık. İnşallah kursumuz yaza kadar devam edecek. Her 2 ayda bir yeni kayıtlarımız var. Kayıt yapmak isteyen bize başvurup direk başlayabilirler. İlk önce Elif-ba dan başlıyoruz. Daha sonra Kur`an-ı Kerim`den azar azar dersler veriyoruz. Tecvid ezber derslerimiz oluyor. İbadet, Siyer, Ahlak ve İtikat derslerini de veriyoruz. Kayıtlı 20 öğrencimiz var ama sürekli gelen 15 öğrencimiz var.19 yaşından 66 yaşına kadar öğrencimiz var. Yani her yaşta öğrencimiz var. Yaş önemli değil onların gayretleri önemli. Allah`a şükür öğrenmek için gayret ediyorlar. Bunu diyebiliriz ki yaşı ilerlemiş olanlar öğrenmeye daha gayretli. Gençlere göre biraz zor öğreniyorlar ama, onlarda geç kaldıklarının farkındalar. Onun için daha çok gayret ediyorlar.” dedi.

“Hicazda herkesi Kur`an okurken gördüğümde öğrenmediğime ağladım”

Kursiyerlerden Mükrime Demirat (66) “ Kur`an-ı Kerimi öğrenmeyi Allah`tan çok istiyordum. Gece gündüz ağlıyordum illa öğreneceğim diyordum. Hicaz`a gittim baktım herkes elinde Kur`an`ı okuyor. Ağladım, niye öğrenmedim diye. Dönerken ilk başta televizyondan harfleri öğrendim. Ondan sonra burada kaydımı yaptım. Allaha şükür öğreniyorum.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Elif-ba`yı bitirdiğini ve  Kur`an-ı Kerim`den ders aldığını söyleyen Mihdiye Bilge (53) ise,“Küçüklüğümden beri Kur`an aşkı kalbimde vardı, çok öğrenmek istiyordum ama imkânım yoktu. Bu imkânı bize sağlayanlardan Allah razı olsun. İlerleyen yaşımıza rağmen bize Kur`an-ı Kerim`i öğretiyorlar. Hocamız bizimle çok ilgileniyor, Allah ondan ve sebep olanlardan razı olsun. Allah`a şükür Elif-ba`yı bitirdim, şuan Kur`an-ı Kerim`den ders alıyorum.” şeklinde konuştu.

“Kur`an-ı öğrenme sevgisi sürekli içimde vardı”

Eksiklerini gidermek için kursa devam ettiğini belirten Feyziye İncesu (60) da,“Küçük yaştan beri Kur`an-ı Kerim`i çok seviyordum. O sevgi sürekli içimde vardı. 4 yıl önce hatim ettim. şuan eksikliklerimi gidermek için buraya geliyorum. Gereken diğer dini bilgiler de burada öğreniyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Öğrenciler Kur`an-ı öğrenirse derslerinde daha başarılı olur.”

Okul bahanesiyle Kur`an-ı Kerim`i öğrenmeyen arkadaşlarına seslenen Elif Aydemir (19) ise, “Küçüklüğümden beri öğrenmek istiyordum ama bir türlü öğrenmiyordum. Liseden yeni mezun oldum. Tekrar öğrenmek için buraya geldim. Sağ olsun hocalarımız bize destek çıktılar. Arkadaşlarımız okul bahanesiyle Kur`an-ı Kerim`i öğrenmiyorlar ama, bence gelsinler. İnsan Kur`an-ı Kerim`i öğrenirse hem dersleri daha verimli olur, hem de daha başarılı olur.” tavsiyesinde bulundu.

“İnsan Kur`an-ı Kerimi okurken rahatlıyor”

Herkesin Kur`an-ı Kerimi öğrenmeye davet eden Fatma Karaozan, “Geçen yıldan beri buraya gelip Kur`an-ı Kerim`i öğreniyorum. Buradan çok memnunuz. Herkesin gelip Kur`-an-ı Kerimi öğrenmesini tavsiye ediyorum. Kur`an-ı Kerim Allah-u Teâlâ`nın sözleridir. İnsan okuduğu zaman rahatlıyor, çok güzel bir şey.” diyerek duygularını paylaştı. (Mehmet Aslan-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir